У Ковелі довго боротимуться з  борщівником  Сосновського
Волинь

У Ковелі довго боротимуться з борщівником Сосновського

15 травня 2019, 21:00
0
0
Сподобалось?
0

Роботу з ліквідації борщівника Сосновського у Ковелі розпочали ще зимою. Найперше була прийнята “Програма  з проведення заходів по локалізації та ліквідації небезпечного виду рослин - борщівника Сосновського на окремих територіях міста Ковель на 2019 рік”, -йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Відповідно фахівці Української науково-дослідної станції карантину рослин Інституту захисту рослин Національної академії аграрних наук України  розпочали  розробляти  заходи. Проведено попереднє обстеження територій міста. У результаті виявлено 4 вогнища цієї набезпечної рослини. Розпочато формування  карт поширення рослини. 

Українською науково-дослідною станцією карантину рослин ІЗР  розроблений та запатентований спосіб боротьби з борщівником Сосновского. Для кожного виявленого вогнища у Ковелі діятиме окремий алгоритм  робіт.

Зокрема, у травні буде здійснено обприскування рослин хімічними засобами в районі Володимирської та Набережної. В трьох інших - борщівник скосять. 

У червні-липні  планується провести хімічну обробку цих рослин у всіх виявлених вогнищах.

Для знищення всіх кореневищ та насіння борщівника Сосновського, що проростає, роботи поетапно необхідно проводити протягом кількох наступних років.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися