Відкрили виставку графічних робіт художниці з Волині
Волинь

Відкрили виставку графічних робіт художниці з Волині

26 травня 2019, 15:45
0
1
Сподобалось?
1

У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відкрито персональну виставку графічних робіт  талановитої художниці з Іваничівського району Валентини Протопоп.  З нею мали можливість ознайомитися учасники шостого фестивалю "Над Королівським Шляхом», -пише директор музею Віталій Кушнір.
Надзвичайно талановита художниця зуміла передати красу рідного краю, використовуючи лише простий олівець та гелеву ручку. Але в пробудженій уяві відвідувачів пейзажі та натюрморти, досконало виконані художницею, безперечно, виграють різнобарвною гамою, дихають таким рідним і звичним ароматом весняно-осіннього різнотрав'я, відлунюють цокотом копит  скованою морозом дорозі, гомонять дзюрчанням весняних струмочків, виспівують пташиними голосами, наповнюються звуками щоденних господарських клопотів. І хоча на полотнах невеликого формату майже нема людських постатей, тут прочитується повна гармонія співжиття людини з навколишнім середовищем.

Ловідково: Валентина Протопоп народилася 4 січня 1959 року, проживає в селі Древині Іваничівського району. Доля розпорядилася так, що в дитинстві Валентина важко захворіла і  хвороба прикувала її до ліжка з 13 років. Валентина вишивала, випалювала  на дереві, зараз малює простим олівцем. Бере участь у виставках, її роботи відомі і за межами України.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися