За чотири дні «мінували» понад 80 об’єктів у Луцьку, атака триває
Волинь

За чотири дні «мінували» понад 80 об’єктів у Луцьку, атака триває

4 червня 2019, 11:08
3
0
Сподобалось?
0

З 31 травня по 3 червня Луцьк зазнав потужної психології атаки. Щодня на адресу різних установ надходили повідомлення про замінування. Апогею ситуація досягла вчора. «Мінування» розпочалися з самого ранку з Волинської обласної клінічної лікарні, а потім повідомлення про закладення вибухівки почали надходити десятками. Під удар потрапили з десяток торгівельних центрів, ЦНАП, залізничний вокзал, Луцький зоопарк, школи, понад десяток житлових будинків тощо. Повідомлення продовжували надходити навіть пізнього вечора.

Як розповіли сьогодні на брифінгу у ГУПН у Волинській області, «мінувальники» використовують один з українських поштових сервісів та німецького інтернетпровайдера, частина серверів якого знаходиться у Російській Федерації. До того ж, повідомлення щоразу надходять з інших електронних адрес російською мовою. Блокувати їх немає сенсу, адже на створення нової електронної скриньки потрібно всього кілька хвилин. Всього за чотири дні у Луцьк надійшло 14 повідомлень про замінування. 31 травня надійшов один лист в обласне управління ДСНС про закладення вибухівки на 10 об’єктах, 1 червня – 6 об’єктів, 2 червня – 15, 3 червня – 49.

Правоохоронці просять волинян ставитися з розумінням до ситуації. Адже вже виникали конфліктні з мешканцями житлових будинків, які опиралися евакуації.

На жаль, коли тривав брифінг правоохоронців, сьогодні почали надходити нові повідомлення про замінування. Зловмисники взялися за дитячі садочки та бібліотеки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Юрій
    Юрій

    Подам на Вас до суду, що без дозволу користуєтесь мною зробленою фотографією!)))

    4 червня 2019, 12:06
    Відповісти
  • Юрій
    Юрій

    Та я пожартував, користуйтесь якщо потрібно!))) Але дякую, що відноситесь так до своєї репутації!

    4 червня 2019, 12:55
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися