Бійка з поліцією, пожежа і не дограний матч: «Волинь» ще на рік залишається у першій лізі?
Волинь

Бійка з поліцією, пожежа і не дограний матч: «Волинь» ще на рік залишається у першій лізі?

8 червня 2019, 23:18
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні у Луцьку відбувся другий стиковий матч між «Волинню» та «Карпатами» за путівку у прем’єр-лігу. Як і належить західноукраїнському дербі, поєдинок був гарячим і, зрештою,  команди так і не дограли його.

«Волинь» - «Карпати» - 1:3

Голи: 0:1 – Кльоц (37), 1:1 – Кожанов (42), 1:2 – Понде (81 – з пенальті), 1:3 – Мірошниченко (90+6).

«Волинь»: 42. Неділько, 3. Сімінін – к, 4. Болденков, 44. Неплях (89. Козьюан, 90+7), 93. Цюпа, 11. Бартулович (32. Петько, 72), 95 Курко, 29. Кожанов, 34. Климець, 8. Хагназарі, 22. Волошинович (23. Богомаз, 85).

«Карпати»: 1. Кучинський, 99. Мегреміч, 50. Ковтун, 44. Федецький – к, 94. Мірошніченко, 48. Кльоц, 20. Ді Франко (22. Бусько, 75), 29. Онгла, 33. Мякушко, 9. Гуцкляк, 10. Понде.

Вилучення: Сімінін (90).

Нульова нічия у першому матчі у Львові на перший погляд мала б вселяти оптимізм у вболівальників луцького клубу. Але статистика свідчить, що «Волинь» значно краще грає саме у Львові. На рідному «Авангарді» «хрестоносці» востаннє перемагали «левів» аж у 2003 році. Хтось скаже, що статистика – річ умовна, але…

Разом з карпатівцями до Луцька прибула солідна підтримка. Фанати «Карпат» зайняли на луцькому стадіоні аж два сектори. Дванадцятий гравець львівського клубу давав про себе знати протягом усього матчі. «Леви» ж на полі не підводили їх.  Матч почався у невисокому темпі і краще організована команда прем’єр-ліги прибрала ініціативу до своїх ніг. Гості кілька разів потурбували Неділька ударами з середньої відстані й заробили кілька небезпечних стандартів перед штрафним майданчиком «Волині». Один з них і призвів до успіху. Кльоц класно виконав штрафний удар метрів з 20 – Неділько навіть не став стрибати за м’ячем у «дев’ятку». Карпатівці уже думали, що підуть на перерву з мінімальною перевагою, але лучани були іншої думки. За кілька хвилин рівновагу було відновлено. Кожанов ударом головою у проти хід голкіперу «Карпат» результативно замкнув подачу від Цюпи – 1:1.

Цей рахунок все ще був на користь гостей. Тож другий тайм «Волинь» розпочала агресивно, менше думаючи про захист. Атаки великими силами дозволили загострити гру біля воріт Кучинського. Супершанс вратив Хагназарі, прпобивши з 12 метрів вище воріт. Найгостріша атака «Волині» у першому таймі закінчилася для «хрестоносців» зовсім погано. Спершу Бартулович потужно пробив у поперечину, а потім «хрестоносці» подали не менш небезпечний кутовий – Кучинський трохи кумедно виніс м’яч з воріт після удару гравця «Волині». Лише після цього «Карпати» спробували вийти в контратаку, але її грубим фолом зірвав капітан «хрестоносців» Сімінін. Тут можна було б обійтися й «гірчичником» для профілактики, але арбітр проявив принциповість й показав пряму червону картку.

Після вилучення гра поступово почала набирати одностороннього характеру. Останній момент лучан у матчі був на рахунку Хагназарі, але він пробив над поперечиною. «Карпати» ж вийли вперед на 81 хвилині. Гості заробили 11-метрови, який реалізував Понде. Передостаннім акордом гри став гол карпатівців у коменсований час. Контратаку «Карпат» результативно завершив Мірошниченко. Далі на стадіоні почалися безпорядки. Фанати «левів», святкуючи порятунок у прем’єр-лізі, організували пожежу на своїх секторах і бійку з поліцією, ультрас «Волині» ж вбачали вину арбітрів, у тому, що сталося, тож вибігли на поле, аби покарати їх. Судді втекли в адміністративне приміщення стадіону…

Отож за рахунку 3:1 на користь «Карпат» матч було припинено. «Волинь» не здобула путівки до прем’єр-ліги, натомість точно отримає штраф за поведінку уболівальників.

Попри програний матч шанси побачити «Волинь» в еліті наступного року все ще залишаються. Є інформація, що влітку відбудеться ще одне засідання з приводу можливого розширення прем’єр-ліги.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися