У Луцьку змінять програму допомоги дітям загиблих атовців
Волинь

У Луцьку змінять програму допомоги дітям загиблих атовців

21 червня 2019, 13:16
0
0
Сподобалось?
0

Щомісячну допомогу отримуватимуть діти, батьки яких загинули в АТО, сім’ї яких на той час не були зареєстровані у місті, а переїхали до Луцька згодом.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 21 червня, - пише інформаційне агентство Волинські новини.

Депутати розглянули проект змін до Програми соціальних виплат дітям у місті Луцьку на 2019-2020 роки.

Як повідомила директор департаменту соціальної політики Вікторія Майборода, зміни підготували у зв’язку зі зверненням сімей учасників АТО. У травні створили робочу групу, яка опрацювала звернення, також відбувся круглий стіл в департаменті соціальної політики.

Йдеться про підтримку родин, які на час загибелі батьків в АТО не були зареєстровані у Луцьку, а зареєструвалися пізніше. Дітям з таких сімей щомісяця виплачуватимуть допомогу у розмірі прожиткового мінімуму. Наразі налічується 10 таких дітей у 8 родинах, які переїхали до Луцька. Отже, обсяг фінансування програми пропонують збільшити на 155 тисяч гривень у 2019 та на 310 тисяч у 2020 році.

Відповідно до пропонованих змін, обсяг ресурсного забезпечення програми становитиме 1,4 мільйона гривень (по 700 тисяч у 2019 та 2020 роках). Заходи програми, які фінансуватимуть – призначення та виплата допомоги дітям військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які загинули, зникли безвісти, є заручниками в результаті участі в антитерористичній операції або померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи захворювання отриманих у результаті участі в АТО та/або у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації, а також померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, які стали такими в результаті участі в АТО та/або у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ.

Допомога призначається на дітей осіб, місце проживання яких зареєстровано у Луцьку, за умови фактичного проживання у Луцьку (підтвердженням фактичного проживання є: довідки з навчальних закладів, акт обстеження умов проживання або будь-який інший офіційний документ, що підтверджує місце проживання).

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися