Президент Польщі нагородив волинянку
Волинь

Президент Польщі нагородив волинянку

9 липня 2019, 15:29
0
0
Сподобалось?
0

Жительці села Сокіл Любомльського району Олександрі Васейко вручили медаль «Virtus et Fraternitas» (чеснота і братерство).

Завдяки цій жінці польські археологи знайшли місця масових поховань поляків у колишніх селах Воля Островецька та Острувки, що знаходились на території створеної Рівненської ОТГ, – йдеться на сайті Рівненської ОТГ.

Із вітальним візитом та найкращими побажаннями бабу Шуру (так її називають місцеві жителі) відвідав сільський голова Володимир Крижук. Під час приємної бесіди Олександра Васейко поділилась своїми спогадами та показала отриману медаль, яку особисто їй вручив президент Польщі Анджей Дуда

Кандидатів висував Інститут Пілецького — організація, яка займається вшануванням, документуванням та вивченням історії ХХ ст. з особливим акцентом на польський досвід і долю польських громадян. Представляючи історіюОлександри Васейко, Інститут Пілецького повідомив, що її батько, Каленик Лукашко, до війни дружив із поляками з сіл Островки та Воля Островецька, знищених у роки війни. «Каленик допомагав польській родині ховатися в лісі. Коли він виявив, що їх також убили, показав доньці могили, які позначав хрестами, вирізаними на корі сусідніх дерев», – написав інститут, відзначаючи, що навіть через 70 років Олександра Васейко пам’ятала про убитих і приносила квіти на їхні могили.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися