У Луцьку – перевищена норма аміаку і сірководню в повітрі
Волинь

У Луцьку – перевищена норма аміаку і сірководню в повітрі

11 липня 2019, 14:31
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку триває моніторинг ситуації з поширенням неприємного запаху у місті.

Про це йдеться на сайті Луцькради.

Начальник відділу екології Оксана Тарабанюк поінформувала про ситуацію у місті із поширенням смороду 9 липня. За добу до групи оперативного реагування “15-80” надійшло 29 звернень громадян про сморід з південно-західного району міста (б-р. Дружби Народів, 8а, Даньшина, 52, Станіславського, 11а, Грабовського, 9, Бенделіані, 5, Станіславського, 50, Боженка, Вишинського, Шота Руставелі, 13а, 13б та інші). За даними Волинського обласного центру з гідрометеорології переважаючий напрям вітру протягом доби - південно-західний. Джерелом поширення смороду є поля фільтрації ПАТ “Гнідавський цукровий завод”, що розміщені на околиці міста за 100 м від міської житлової забудови.

У свою чергу, завідувач Луцьким міськміжрайонним відділом ДУ “Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України” Марія Білоножко розповіла про результати проведеного лабораторного дослідження якості атмосферного повітря. За її словами, дослідження були зроблені на вул. Львівська, 91, Станіславського, 52, Ковельська, 52, Дружби Народів, 13, дачна забудова садівничого товариства ”Світанок” на межі санітарно-захисної зони. За їхніми результатами встановлено, що перевищення вмісту аміаку становить від 2,3 до 22,6 рази, сірководню від 2 до 10,5 разів, оцтової кислоти від 1,1 до 2,6 рази. Найбільші перевищення на межі санітарно-захисної зони полів фільтрації.

Під час засідання заступник головного інженера КП “Луцькводоканал” Юрій Вега повідомив, що на міських КНС протягом доби зливу сторонніх рідин не зафіксовано. Також заплановано проведення лабораторного дослідження якості атмосферного повітря на межі санітарно-захисної зони каналізаційно-очисних споруд та каналізаційно-насосних станцій.

Працівниками департаменту муніципальної варти нових локальних джерел забруднення атмосферного повітря не виявлено.

Окрім цього, під час засідання повідомили, що працівники поліції здійснюють перевірку асенізаційного транспорту на вул.Мамсурова.

За результатами засідання тимчасової міжвідомчої комісії з подолання негативної екологічної ситуації у місті доручено управлінню охорони здоров’я міської ради підготувати рекомендації щодо запобіжних заходів для населення в умовах значного забруднення повітря аміаком, сірководнем, оцтовою кислотою.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися