Волинська обласна лікарня отримала партію штучних клапанів серця
Волинь

Волинська обласна лікарня отримала партію штучних клапанів серця

11 липня 2019, 16:10
0
0
Сподобалось?
0

Чергові 50 штучних клапанів серця вартістю понад 34, 6 тисячі євро кілька днів тому надійшли до Волинської обласної клінічної лікарні. Це фірма «Медітрейд» виконала частину договору на постачання розхідних матеріалів для проведення кардіохірургічних операцій у рамках виконання субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги пацієнтам з хворобами системи кровообігу у Волинській області».

Перші 250 оксигенаторів для дорослих для операцій середньої складності з набором магістралей та 100 штучних клапанів серця, які вартували понад 172 тисячі євро, постачальник привіз до Луцька у липні минулого року. А ще 250 оксигенаторів на суму більш ніж 103 тисячі євро, надійдуть на Волинь, відповідно до договору, восени цього року.

Фахівці підтверджують, що ці розхідні матеріали, закуплені за кошти субпроекту від хорошого виробника і високої якості. Завідувач кардіохірургічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні Володимир Пецентій уточнив, що за рік вже використали 124 оксигенатори і 72 клапани (їх отримали 66 пацієнтів – декому, відповідно до показів, замінювали одразу по два). Це дозволило суттєво знизити вартість операцій для пересічних волинян, адже їм не довелося платити по кількасот євро за розхідні матеріали.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися