Фото ілюстративне
Волинь

Волинські випускники – у п’ятірці найрозумніших

13 липня 2019, 10:30
0
0
Сподобалось?
0

Вступ-2019 триває. Уже закінчилася основна сесія ЗНО, а отже, Волинь підбила перші підсумки. Кінцеві результати стануть відомі у кінці липня, коли діти, які з певних причин не потрапили на основну сесію, складуть додаткову. Тож скільки маємо вундеркіндів, які отримали максимально можливі  200 балів за той чи інший предмет?

Волинська область цього року показала просто вражаючі результати! Маємо аж 16 200-бальників (для порівняння, минулоріч у нас було лише п’ять 11-класників, які показали найвищий результат). Відповідно, у загальному всеукраїнському рейтингу наша область посіла п’яте місце. Тобто одразу після міст-мільйонників: Києва (63 школярі набрали по 200 балів), Львівська область (41), Харківська (25), Дніпропетровська (20).

Окрім стрімкого злету за балами, Волинь прославилася на всю Україну ще й тим, що видала на-гора вісім школярів-двохсотбальників, які випускалися лише з двох навчальних закладів.  У Волинському науковому ліцеї-інтернаті Волинської обласної ради (Вишків) одразу чотири однокласники (два випускні класи, 59 учнів) отримали сертифікати з 200 балами: троє – з хімії, один – з математики. Такі ж сильні результати показали й учні Луцького навчально-виховного комплексу № 9 Луцької міської ради. З трьох класів (73 учні) у двох найвищі результати з математики, в одного – з хімії, і ще в одного – з біології.

Взагалі, хімія цьогоріч виявилася «врожайною», якщо так можна сказати. Аж вісім волинян її склали на «відмінно». А дитина з Нововолинського  ліцею, єдина в Україні, здала ЗНО з німецької на 200 балів. Кращий результат по області з української мови показала учениця Голобської загальноосвітньої школи-ліцею, а з історії України – учень Луцької гімназії № 18.

Словом, величезні молодці наші цьогорічні випускники! До речі, як повідомила заступник начальника управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Тетяна Соломіна, до нагород обов’язково представлять тих викладачів, учні яких здали предмет на 200 балів. А от про відзначення самих вундеркіндів мова не йдеться. Хоча хотілося б, щоб наша область перейняла досвід тієї ж сусідньої Львівщини. Там львів’яни, які отримали максимальний бал на ЗНО, отримають по 5 тисяч гривень премії. Тим, хто здобуде 400 балів з двох предметів, дадуть по десять тисяч. Премія ж у двадцять тисяч гривень чекатиме на того, хто набере 600 балів.

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися