Волинських медиків вчать лікувати серце сучасними методами
Волинь

Волинських медиків вчать лікувати серце сучасними методами

1 серпня 2019, 12:48
0
0
Сподобалось?
0

У рамках реалізації субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» в області вже третій місяць поспіль тривають навчання, які до кінця року охоплять загалом понад тисячу лікарів загальної практики-сімейних лікарів та фельдшерів і лікарів екстреної медичної допомоги й медицини катастроф. Відбулося 15 одноденних модулів із 45 запланованих.

Щоразу група з 25 учасників має у день 8–9 годин лекцій та практичних занять, на яких теми різняться, залежно від цільової аудиторії. Як і у попередні роки, тренінги проводяться в обласному координаційному центрі із надання телемедичних консультацій на базі Волинської обласної клінічної лікарні. Учасників їх забезпечують роздатковою продукцією (зокрема записниками та ручками) та кава-паузами й обідами. Тож єдиним завданням слухачів є засвоєння нових знань, які вони застосовуватимуть у подальшій професійній діяльності.

Тренерами модулів виступають знані у краї фахівці з кардіології Ростислав Зубик (лікар-кардіолог вищої категорії з кардіологічного відділення Волинського обласного центру кардіоваскулярної патології та тромболізису Луцької міської клінічної лікарні), Сергій Саламатін (лікар-кардіолог вищої категорії, завідувач кардіологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні, головний позаштатний спеціаліст з кардіології УОЗ Волинської обласної державної адміністрації), Вікторія Руда (лікар-кардіолог кардіологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні) та Андрій Ягенський (професор, завідувач Волинського обласного центру кардіоваскулярної патології та тромболізису Луцької міської клінічної лікарні).

«Усі лекції та практичні заняття фахівці розробляли відповідно до останніх рекомендацій провідних світових та вітчизняних кардіологів і Європейської асоціації кардіологів. Тож цей субпроект – це і закупівля обладнання, і навчання, і просвітницька робота серед населення. А його результатом має стати зниження рівня захворюваності, інвалідизації та смертності населення краю від серцево-судинних недуг. Й особливо приємно, що Волинь у плані проведення навчальних модулів – у лідерах з-поміж інших субпроектів. Безперервне навчання практикуючих фахівців новим методикам та підходам – вкрай важливе», – наголошує начальних управління охорони здоров’я Волиснької ОДА Ігор Ващенюк.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися