Карета майстрів БОНДАРІВ
Волинь

У селі на Волині дітлахів возить карета

5 серпня 2019, 19:20
0
0
Сподобалось?
0

Когось – у дитсадок, а когось – у ліс по ягоди-гриби

У селі Брунетівка Старовижівського району з’явилася… карета. Вона не виросла з гарбуза, як у відомій казці, а вийшла з-під майстровитих рук сільського умільця Олександра Бондаря. Ця карета возить маленьких принцес та принців до дитсадка і в школу. І заздрять дітлахам усі навколо!

– То батько таке «таксі» для себе зробив, щоб внуків возити, – розповідає син майстра, теж Олександр Бондар. – Нас у батьків троє дітей – два брати і сестра. І в кожного велика родина. Як збирається малеча разом – цілий дитсадок! А батько мав у хазяйстві причеп до «Жигуля», документи на який не зміг зробити. То щоб добро дарма не пропадало, переробив його.

Не знаю, чи ще десь в Україні хтось може похвалитися, що каретою їздить, скажімо, бульбу садити. А малі нащадки Бондарчуків вже не уявляють, як-то жили без неї. Мчить кобилка Зорка їх у поле та в ліс. Висипає з карети малеча полоти грядки чи збирати ягоди з грибами. З усмішкою, радісно. Бо знають: як би не натрудилися, а в дорозі неодмінно відпочинуть, прокатавшись з вітерцем.

Дуже виручає карета під час затяжних осінніх та весняних дощів, коли інакше нема як добратися до дитсадка чи школи. Дід впрягає Зорку, і вона впевнено торує свій маршрут. Ще й задоволено ірже, виконуючи цю почесну місію. Як є місце у кареті, дід Олександр ще садить у салон й сусідських дітлахів, які ласкаво називають цей транспорт тачанкою.

Надворі якраз задощило. Олександр-молодший виводить Зорку, впрягає її у карету, на якій красується «шашечка» 5-35-35. За мить біля транспорту стає так людно, що всі дітлахи всередину й не поміщаються. Тільки їздовий гукає «вйо-о-о!» – і карета наче оживає: принцеси й принци аж пищать від радості!

Наталія КРАВЧУК

Дій активно! Живи позитивно!

Конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися