Ресторан екснардепа з Волині, де масово отруїлися весіляни, оштрафували на 1300 гривень
Волинь

Ресторан екснардепа з Волині, де масово отруїлися весіляни, оштрафували на 1300 гривень

12 вересня 2019, 19:29
0
0
Сподобалось?
0

Підприємицю, яка організовувала харчування на весіллі у ресторані «Садиба на джерелах» у селі Ромашківка Ківерцівського району, суд оштрафував на 1360 гривень. 

Такий вирок виніс 4 вересня Рожищенський районний суд, - повідомляє ІА ВолиньPost.

Жінку, яка є фізичною особою-підприємцем, судили за те, що при здійсненні послуг громадського харчування вона порушила встановлені санітарні та гігієнічні норми, а також вимоги законодавства про якість та безпечність харчових продуктів.

Унаслідок цього 28 липня минулого року під час святкування весілля в готельно-ресторанному комплексі «Садиба на джерелах» отруїлися люди. Із сальмонельозом дехто з гостей потрапив до інфекційної лікарні. З’ясували, що причиною отруєння став майонез власного виробництва.

У вироку йдеться про те, що послуги з харчування гостей надавало приватне підприємство «Садрест», яке орендувало приміщення ресторану «Садиба на джерелах» у ТзОВ «Джерела», яке є його власником.

У суді довели, що підприємиця допустила суттєві порушення встановлених законодавством гігієнічних вимог до обігу харчових продуктів. Зокрема, перевірка виявила порушення протиепідемічного режиму (недотримання товарного сусідства, відсутній вхідний контроль сировини та продукції, не на всю сировину та харчову продукцію представлені товарно-транспортні накладні, відсутні докази контролю за проведенням прибирання, дезінфекції обладнання та інвентарю, харчові відходи розміщуються в незакритих контейнерах, договір на утилізацію їх відсутній; відсутні протоколи лабораторного контролю води, яка використовується в технологічних процесах виробництва та ін.). Це могло спричинити забруднення готової продукції, внаслідок вживання якої сталось масове отруєння гостей на весіллі.

У суді обвинувачена щиро розкаялася у вчиненому, активно сприяла розкриттю злочину, частково відшкодувала завдану шкоду. Зрештою, суд призначив підприємиці 1360 гривень штрафу. 

 Нагадаємо, справжній скандал розгорівся після завершення весілля, яке відбулося 28 липня в елітному  ресторані «Садиба на джерелах», що у Ківерцівському районі на Волині. Близько 30 запрошених на святкування людей отримали різного ступеня отруєння. Частину з них госпіталізували у інфекційну лікарню в Луцьку. Серед гостей, які отруїлися, – сім громадян Швеції… Весільні наїдки обійшлися нареченим майже у 74 тисячі гривень. Цікаво, що ресторанний комплекс «Садиба на джерелах» є власністю ТОВ «Джерела», код ЄДРПОУ – 23251213. Товариство входить до складу агропромгрупи «Пан Курчак», засновником якої є відомий екснардеп з Волині. А директором є Іванна Мартиняк, його сестра. Жінка «числиться» бенефіціарним власником «Джерел». Засновником – той же народний обранець. А власницею ПП «Садрест» – та ж сестра Мартиняка.



Удруге у тому ж таки закладі отруїлися гості весіллі, яке святкували через тиждень – 5 серпня 2018 року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися