У Луцьку багатоповерхівка - під загрозою обвалу
Волинь

У Луцьку багатоповерхівка - під загрозою обвалу

23 вересня 2019, 13:13
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку на багатоповерхівці, що знаходиться на проспекті Соборності, 32, утворилися тріщини, у результаті яких 19-річний будинок може стати непридатним для проживання.

Про це під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів сьогодні, 23 вересня, повідомила голова ОСББ Тетяна Горянова, - пише ІА Волинські новини.

«Ми, представники вісьмох ОСББ, прийшли до депутатів міської ради за допомогою. Все, що могли, ми відремонтували за «людські» кошти. Також у нас є гроші житлового фонду, та їх не вистачає. Залишилось 8 ОСББ, де ситуація критична.

Нам потрібно 1 мільйон 400 тисяч гривень на капітальний ремонт сантехнічних мереж, адже від цього страждає не лише наш будинок на Соборності, 32, а й суміжні будинки. Жек №8 перекриває нам то холодну, то гарячу воду. Також ми робили капремонт дворових територій – ми проводили технічну експертизу. Але ремонт двору зробили, не враховуючи, що є провали в землі, як наслідок - у підвалі вода. У результаті – тріщини для будинку. Багатоповерхівці 19 років, але з такими темпами він зовсім швидко прийде в непридатність», - розповіла про проблему голова ОСББ.

На це депутат Алла Надточій відповіла наступне:

«Ми мусимо покращувати житлово-комунальний фонд, бо він у поганому стані. Тут люди дотримались процедури, багато що зробили самі. І ми повинні знайти ці гроші, щоб допомогти людям завершити ремонт до початку опалювального сезону», - зазначила обраниця громади.

Депутат Микола Дендібєрін таку пропозицію підтримав. Він акцентував, що із бюджету міста вкрай необхідно виділити необхідні кошти для ремонту аварійного будинку.

«Ми це декларували, ми самі дали надію людям і наразі ми виглядатимемо нечесно. Давайте закриємо програму до кінця року. Ми працюємо з людьми. І люди взяли на себе зобов’язання, але самі ці зобов’язання не виконуємо. Це – парадокс», - наголосив депутат Тарас Шляхтич.

Вислухавши усі сторони, голова профільної комісії Борис Смаль зазначив, що для того, щоб виділити кошти на ремонт, потрібно їх від когось забрати.

На це Тарас Шляхтич відповів, що найрозумнішим рішенням було б взяти потрібні кошти з видатків на ремонт фонтану на Театральному майдані, але попереду – зима, і питання фонтанів не є дуже актуальним.

Утім, пропозицію забрати 1 мільйон 400 тисяч гривень, з суми, виділеної на фонтан, не підтримав голова комісії Борис Смаль.

«Моя пропозиція – не відкладати питання в довгий ящик, але і «не рубати з плеча». Ми маємо зобов’язання перед ОСББ, але ж ми взяли на себе зобов’язання й по фонтану. Давайте ще раз зберемось і все обговоримо разом з фахівцями. Ми маємо три сесії до кінця року», - звернувся до колег депутат Андрій Покровський.

Таку ініціативу обранці громади підтримали.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися