Дванадцять гривень – як мірило совісті…
Волинь

Дванадцять гривень – як мірило совісті…

26 вересня 2019, 16:31
0
0
Сподобалось?
0

Минулого тижня новина про те, як у Камені-Каширському водій маршрутки по-хамськи виганяв з автобуса матір загиблого 9 серпня 2018 року від кулі снайпера 26-річного фельдшера Сергія Цепуха з Видерти, миттєво облетіла ЗМІ й викликала неабиякий резонанс.

Щоб вибити з жінки, яка їхала із села до райцентру, 12 гривень за проїзд, чоловік (хоча язик не повертається так називати це хамло) влаштував цілий спектакль. Він виганяв Галину Іванівну, потім сам демонстративно вибігав з автобуса, а коли переконався, що жінка справді має право на безкоштовний проїзд, все одно продовжував принижувати солдатську матір. Вершиною цинізму стала його реакція на намагання жінки записати побачені в автобусі контакти перевізника: «Я тебе зараз попишу. Ще тебе в грамотку запишуть!» Журналісти газети «Полісся» оприлюднили цей факт, і перевізник, звичайно, змушений був відреагувати та звільнити водія-хама. У районі є дев’ять загиблих в АТО військовослужбовців, родичі яких мають право на безкоштовний проїзд. Невже важко своїх водіїв про це поінформувати, щоб вони не мотали нерви солдатським вдовам і матерям?! Хоча чимало власників маршрутів Камінь-Каширщини не раз потрапляли у скандали через відмову перевозити пільговиків. У погоні за «баблом» дехто ладен вдавитися за кожну гривню і висадити з автобуса дитину-сироту. Або солдатську матір, як вчинили з Галиною Цепух.

Та найстрашніше у цій ситуації навіть не це. Жодна людина, яка їхала в тому злощасному автобусі, а це односельці, не заступилися за публічно принижену жінку. Невже позажиралися так, що все всім пофіг, чи так втомилися від війни, якої ніколи не бачили, що готові мовчати, коли ображають слабшого? Зате у соцмережах реакція на цей ганебний факт була миттєвою з боку ветеранів АТО і волонтерів, які організували акцію «Нагодуй покидька 12 гривнями». «До чого ми котимось? Наші хлопці, які віддали життя, перевертаються в домовинах», – не стримували вони емоцій. Як повідомив відомий волинський волонтер і один із засновників руху «Меценати для солдата» та «Діти небесного легіону» Руслан Теліпський, днями вони мають зустрітися зі скандальним перевізником.

До речі, старшому сержанту 28-ї ОМБ Сергію Цепуху, нагородженому орденом «За мужність» ІІІ ступеня, встановили нещодавно пам’ятник у Дніпрі. Це нагадування тим, хто в автобусі мовчав, коли принижували його згорьовану маму.

Ніна РОМАНЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися