
Борщ з пампушками, картопля по-домашньому, риба під овочами, котлети, овочеві салати, фрукти, соки, узвар – ці та інші страви щодня їдять військовослужбовці у військовій частині 1141 Нацгвардії. Раціон харчування тут різноманітний і збалансований.
Солдати строкової служби в їдальні харчуються тричі на день. Обідом ласують також військовослужбовці контрактної служби.




Начальник продовольчої служби військової частини 1141, лейтенант Євген Кутовенко розповів, на формування меню впливає два основних фактори – максимальне різноманіття страв і не повторюваність продуктів в один день.
«Особливість харчування гвардійців полягає у тому, що під час кожного прийому їжі їм пропонується дві страви на вибір: наприклад, борщ або суп, каша рисова чи картопля тушкована. І звичайно, двічі на день гвардійці їдять м'ясо свинини, яловичини чи сосиски. На вечерю подають рибу – тушковану, смажену або рибні котлети», – зазначив він.
У святкові дні меню урізноманітнюють. Для прикладу, на Різдво запікають м'ясо, готують кутю, вареники, голубці, пампушки.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!