У Луцьку лікарі навчаючись рятували кінцівки пацієнтів від ампутації
Волинь

У Луцьку лікарі навчаючись рятували кінцівки пацієнтів від ампутації

27 вересня 2019, 15:22
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні на базі Волинської обласної клінічної лікарні відбулася науково-практична конференція та майстер-клас з ендоваскулярної хірургії.

Як зазначив один із головних організаторів – завідувач відділення інтервенційної радіології №2 Юрій Легкодух, суть заходу у його практичному аспекті. Зокрема, під час конференції відбувалися прямі включення з операційного блоку. Тож фахівці з судинної хірургії мали змогу обговорити конкретні моменти проведення оперативних втручань з використанням потужного сучасного ангіографа із введенням спеціального обладнання через судини. Для проведення майстер-класів зі столиці до Луцька прибули лікарі з Інституту хірургії та трансплантології імені Шалімова та з клініки «Феофанія».

Для кращої наочності підібрали трьох пацієнтів зі складними випадками, які потребували термінових операцій. Одну з них з поясненням для учасників конференції провів хірург з Інституту Шалімова Павло Гиндич. Його пацієнт мав загрозу втрати кінцівки, уже розпочався некроз пальців на нозі. Столичний хірург разом з волинськими колегами відновили нормальний кровобіг у нозі хворого. При цьому сам пацієнт отримав лише місцеву анестезію у місці введення обладнання, розмовляв з операційною бригадою та навіть відзначив зникнення дискомфорту у стопі після «ремонту» судин. Павло Гиндич відзначив високий рівень підготовки лікарів Волинської обласної лікарні та її оснащеність.

Відзначимо, що пацієнтам, які стали наочним матеріалом для учасників конференції, пощастило – адже українське представництво польської компанії «Balton», яка виробляє розхідники для проведення ендоваскулярних втручань, безкоштовно надало необхідні матеріали для проведення операцій. А саме вони й складають основну частку витрат пацієнтів у подібних випадках. А це десятки тисяч гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися