На Волині встановили новий рекорд України - дерев’яний трон
Волинь

На Волині встановили новий рекорд України - дерев’яний трон

29 вересня 2019, 11:16
0
0
Сподобалось?
0

28 вересня у Володимирі-Волинському в рамках втілення проєкту «Князівський шлях до трону» встановили новий рекорд України – дерев’яний трон.

Його висота - 3 метри 30 сантиметрів, ширина 2 метри – 67 сантиметрів, - інформують на сайті міськради Володимира-Волинського.

Пленер різьбярів «Князівський шлях до трону», під час якого майстри з різних куточків України створювали мистецькі вироби із дерева, завершився встановленням рекорду України.

На території «Городище – Вали ІХ-ХІІІ ст» у древньому Володимирі представник Національного проєкту «Книга рекордів України» Олександр Шустерук вручив сертифікати адміністрації Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Володимиру Пикалюку та автору роботи Сергію Ничипоруку.

Рекорд встановили у категорії «Талант і майстерність у сфері культури та мистецтва». Сфотографуватися на троні можна вже сьогодні, 28-го вересня, під час проведення дійства.

Майстри із Рівненщини, Одещини, Івано-Франківщини та Волині, які впродовж 5-ти днів працювали над створенням фігур волинських князів, також отримали нагороди та подяки з рук міського голови Петра Саганюка.

На учасників заходу очікують театралізовані екскурсії, майстер-класи , виставка сакрального мистецтва та металопластики ІХ-ХІІІ століття, фотозони в стилі князівської доби, ярмарка та вогняне шоу.

Нагадаємо, що спільний проєкт «Князівський шлях до трону» Володимира Пикалюка, директора Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир», Любові Саць, начальника відділу проєктної діяльності Володимир-Волинської міськради та художника, проєктанта Сергія Ничипорука став переможцем конкурсу «Малі міста – великі враження» і спрямований на інтеграцію культурної спадщини в громаду міста.

На Волині – новий рекорд України: виготовили велетенський дерев'яний трон

На Волині – новий рекорд України: виготовили велетенський дерев'яний трон

На Волині – новий рекорд України: виготовили велетенський дерев'яний трон

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися