У Луцьку пройшов фестиваль «За Україну! За її волю!»
Волинь

У Луцьку пройшов фестиваль «За Україну! За її волю!»

14 жовтня 2019, 21:03
0
0
Сподобалось?
0

Сучасні захисники України йдуть у бій з повстанськими піснями вояків УПА: пісні незламних героїв лунали у центрі Луцька у День захисника України.

Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю» відбувся 14 жовтня на Театральному майдані у Луцьку, - пише ІА Волинські Новини.

Творцями повстанських пісень були самі учасники героїчних звитяг, більшість із них загинули у смертельних боях та пізніше в радянських таборах. Ми ніколи не дізнаємося хто вони, за яких обставин писалися пісні, що стали народними і живуть донині. Стрілецькі та повстанські пісні виконували фольклорні колективи з Волині та різних регіонів України. Окрім того, на майдані облаштували декілька символічних повстанських криївок та куренів, а перед будівлею облмуздрамтеатру відбулася мистецька акція «Пам'ять і слава» - у рамках виставки демонстрували фотоматеріали про період визвольних змагань та діяльності УПА.

Зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем захисника України вітав лучан протоієрей Віталій Собко. Священнослужитель передав вітання та благословення від митрополита Луцького та Волинського Михаїла. Він зазначив, що сьогоднішнє свято є особливим, адже кожен з нас потребує захисту Пресвятої Богородиці, яка постійно молиться за український народ перед престолом Всевишнього. Це свято надихало захисників нашого народу йти у бій, захищати нас від загарбників. Тепер, коли Україна потерпає від агресії північного сусіда, це свято тим важливіше для нас і тим ревніше та щиріше лунає молитва. Священник побажав, аби Господь надихав нас вистояти у боротьбі за нашу незалежність, а Пречиста Мати оберігала усіх українців від зла.

Після вітальних слів стартували виступи колективів Луцька, Волині та різних регіонів України. Глядачів закликали співати разом з учасниками фестивалю.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися