У Луцьку відкрили найкращий в Україні реабілітаційний центр для атовців
Волинь

У Луцьку відкрили найкращий в Україні реабілітаційний центр для атовців

15 жовтня 2019, 15:23
0
0
Сподобалось?
0

15 жовтня у Луцьку на проспекті Волі, 66а офіційно відкрили центр для реабілітації атовців. Це - один з найкращих реабілітаційних центрів учасників бойових дій в Україні - з сучасним обладнанням. Урочисте освячення закладу провів митрополит Луцький та Волинський Михаїл. Очолив заклад Юрій Дубина.

Владика Михаїл подякував усім причетним до відкриття центру та побажав здоров’я усім, хто тут лікуватиметься і, аби наші військові звідси виходили ще з більшою ревністю і готовністю захищати нашу неньку Україну.

- Дякую, що ми реагуємо не постфактум, коли військовий обв’язався гранатами і пішов зробити непоправне, тому що він після бойових дій має певні психологічні проблеми, а реагуємо наперед – аби запобігти подібним ситуаціям, - наголосив він.

    Радник міського голови Ігор Поліщук зазначив, що хлопці з нетерпінням чекали на відкриття цього закладу.

    - Це буде один з найкращих реабілітаційних центрів учасників бойових дій в Україні з сучасним обладнанням. Для потреб наших захисників тут буде фізіологічна та психологічна реабілітація, гідромасажні ванни та басейн для витяжки хребта, душ Шарко, денний стаціонар, кімнати для занять на тренажерах, соляна кімната та фітобар. Ми сподіваємося, що цей центр та усі роботи, які тут проводитимуться, допоможуть нормалізувати здоров’я бійців та швидше повернутися до нормального повсякденного життя”, - сказав він.

    Загалом на будівництво реабілітаційного центру для учасників АТО витратили 17 мільйонів гривень. 

    Власне, центр відкритий на базі КЗ "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги". Головний лікар медзакладу Ігор Гнетньов повідомив, що наразі доукомплектовується штат працівників центру. Всього тут має працювати 28 чоловік – починаючи від завідуючого до прибиральника. Щодо оплати послуг і чи зможе тут лікуватися цивільне населення, Ігор Гнітньов відповідає:

    - Перш за все, відповідно за програмою міськради центр покликаний надавати послуги для певної категорії людей і відповідно під це міськрада виділяє кошти. Але ми зможемо надавати послуги, якщо будь-яка людина матиме бажання і фінансову змогу пройти необхідні їй процедури і це не заважатиме для основної категорії, для якої власне, центр створений.

      Власне, як розповів керівник центру реабілітації учасників бойових дій Юрій Дубина, щоб потрапити на реабілітацію в центр, хлопці повинні пред’явити посвідчення учасника бойових дій. Та додав: учасники бойових дій з міста Луцька обслуговуються першочергово та, як уже згадувалось - безкоштовно.


      Хочете дізнаватися про головні події першими?
      Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

      Читайте також

      Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

      Ваш коментар

      Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
      Реєстрація Вхід
      Забули пароль?
      Реєстрація Вхід
      На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
      Реєстрація Вхід
      Зареєструватися