Псевдо-айдарівець хотів отримати квартиру у Луцьку
Волинь

Псевдо-айдарівець хотів отримати квартиру у Луцьку

16 жовтня 2019, 10:46
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку відмовили у взятті на квартирний облік громадянина, який отримав інвалідність внаслідок війни, внутрішньо-переміщену особу -Василю Королю через ймовірну підробку документації.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 16 жовтня, - інформує ІА Волинські новини.

Зі слів начальника відділу реєстру житлового фонду департаменту житлового комунального господарства Геннадія Козюти, на час розгляду заяви з’явилась інформація про відкриту кримінальну справу з приводу неправомірних дій подачі документів в департамент соціальної політики Луцька з метою отримання грошової вигоди.

«У вересні кримінальну справу закрили, тому наш відділ підготував проєкт рішення щодо взяття на облік Василя Короля. Більшість голосів було «за», але певні громадяни виявили бажання прийняти участь в обговоренні квартирного питання», - звернувся посадовець до членів виконкому.

Натомість, боєць батальйону «Айдар» Василь Король вислови бажання зачитати постанову про закриття кримінальної справи:

«Під час проведення досудового розслідування встановлено справжність документів, поданих Василем Королем в департамент соціальної політики Луцької міської ради. Це значить, що всі документи, подані вам ще в 2017-му році, пройшли перевірку, і встановлено, що вони – дійсні. Більше мені нічого додати», - зазначив доповідач.

Натомість головний спеціаліст Західного міжрегіонального відділу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Андрій Омельчук наголосив, що, за станом на сьогодні, питання про взяття на квартирний облік Василя Короля - двояке:

«Ми завжди і в усьому підтримуємо своїх побратимів. Сьогодні ж нам доводиться робити протилежне. До зали засідань прийшли майже всі ветерани батальйону «Айдар», які мешкають у Луцьку. Це питання виникло ще в 2016-му році. І коли від Василя Короля надійшли документи на розгляд виконкому, нас насторожили певні речі. По-перше, це те, що деякі документи були оформлені нібито на бланку Міністерства оборони України. По-друге, якщо не вдаватися в подробиці, є багато невідповідностей. Тож, коли він почав розповідати, що приймав участь у всіх бойових дій батальйону «Айдар» ще з початку його формування, ледве не говорив, що сам дав назву військовому формуванню, ми запросили його на зустріч до мого особистого кабінету на вулиці Привокзальній, 12.


При зустрічі були присутні хлопці, які є легендами батальйону, брали участь в усіх боях. Тоді ми чітко дали цьому чоловікові зрозуміти, що обманним методом людина не має права отримувати кошти від держави», - звернувся до членів виконкому «айдарівець».

Також він зазначив, що з’ясувалось, що Василь Король, який претендую на півмільйона гривень від держави на придбання пільгового житла у Луцьку, вже мав житло на підконтрольних Україні територіях.

«Однак, коли цей факт став відомим, він нечесними методами і судом зробив так, щоб вже за пів року опинитися нібито без житла і отримати нове. Це буде ваше рішення, але ми просили б дослухатися до нас», - додав Андрій Омельчук.

Таким чином, члени виконкому не підтримали питання взяття на квартирний облік громадянина Василя Короля. За те, щоб надати йому житло на пільгових умовах проголосував лише один член виконкому.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися