Маневичі не хочуть у Камінь-Каширський повіт
Волинь

Маневичі не хочуть у Камінь-Каширський повіт

24 жовтня 2019, 12:51
0
0
Сподобалось?
0

За рекомендацією уряду під час наступного етапу адміністративної реформи у межах Волині замість усіх районів пропонується створити чотири повіти – з центрами у Луцьку, Ковелі, Володимирі-Волинському та Камені-Каширському. Проти такого поділу протестують депутати Маневицької районної ради та громадськість району. Про це на сесії Волинської обласної ради заявила депутат Людмила Кирда. Річ у тім, що Маневиччину вирішили віднести до Камінь-Каширського повіту. Навіть більше того, район поділили між двома повітами. Відповідні пропозиції у серпні до Кабміну спрямувала Волинська обласна державна адміністрація.

- Таке рішення буде вкрай незручним для жителів Маневицького району. Жителям окремих населених пунктів доведеться долати 100–120 кілометрів до Каменя-Каширського. Також потрібно врахувати, що на Маневиччині є землі 30-кілометрової зони з обслуговування Рівненської АЕС, - каже Людмила Кирда.

Депутат додала, що у робочій групі, яка напрацьовувала пропозиції для уряду, не було жодного представника Маневиччини. Людмила Кирда запропонувала ще раз розглянути питання формування повітів, і висловила сподівання, що, врахувавши усі аргументи, робоча група прийме вірне рішення й перенесе центр повіту з Каменя-Каширського до Маневич.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися