Депутати Волиньради вимагають у Зеленського не призначати Полугаляйка головою ОДА
Волинь

Депутати Волиньради вимагають у Зеленського не призначати Полугаляйка головою ОДА

29 жовтня 2019, 16:02
0
0
Сподобалось?
0

Депутати Волинської обласної ради вирішили звернутися до президента України Володимира Зеленського та висловити незгоду з кадровим рішенням Кабінету Міністрів України про погодження призначення головою Волинської обласної державної адміністрації ексзаступника голови Луганської ОДА Юрія Погуляйка.

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 29 жовтня, під час позачергової сесії обласної ради, - повідомляє ІА ВолиньPost.

Депутати називають призначення на посаду голови ОДА «чужої для Волині людини» стратегічною помилкою уряду. Мовляв, він не є волинянином і не може знати особливостей та потреб регіону. Додають, що немісцеві голови ОДА не знаходили компромісу з волинянами. Натомість вони зазначають у зверненні, що на Волині є чимало «порядних людей, які мають достатньо досвіду представляти ваші (президента, - ред.) інтереси на Волині та з першого ж дня ефективно та конструктивно працювати». Конкретних прізвищ, щоправда, обранці волинської громади не називають.

З трибуни у сесійній залі депутати виступали щодо того, що волинянини мусять диктувати свою волю Києву з приводу таких питань. Свободівець Олександр Пирожик, зокрема, зауважив, що на першому місці у кожного депутата має залишатися інтерес волинської громади. Натомість ті звістки, які надходять з києва, показують, що інтереси Волині не враховують. Бо не може призначення «заїжджого варяга» бути чимось добрим для області.

Костянтин Зінкевич
 із фракції «Самопоміч» додав, що Україна є по факту феодальною державою. І Волинь – так само. «В мене є таке відчуття, що ми – в чиїсь грі. І думаю, що у цій залі навіть є дві-три людини, які знають правила цієї гри», – сказав Зінкевич. Він зауважив, що при такому голові ОДА, якого пропонує уряд, область не буде розвиватися.

Зрештою, за звернення до Зеленського проголосували 45 вз 46 присутніх депутатів.

Далі подаємо текст звернення депутатів Волиньради до Володимира Зеленського без змін та правок:

«Шановний пане Президенте!

Ми, депутати Волинської обласної ради, звертаємось до Вас із приводу рішення Уряду про погодження на призначення головою Волинської обласної державної адміністрації Юрія Михайловича Погуляйка.

Після президентських та парламентських виборів мешканці Волині сподівались і сподіваються на реальні зміни в країні, перспективи розвитку, конструктивний діалог усіх рівнів влади для вирішення низки нагальних і стратегічних питань.

Однак повідомлення 28 жовтня 2019 року щодо погодження Кабінетом Міністрів України жителя Луганщини Погуляйка Юрія Михайловича головою Волинської ОДА сколихнуло всю громадськість нашого краю.

Цим зверненням висловлюємо свою незгоду з таким кадровим рішенням Уряду. Маємо достатньо підстав для застережень щодо призначення на посаду керівника виконавчої влади чиновника, який не є вихідцем з нашого краю і, відповідно, не може знати специфіки місцевої проблематики і якому важко буде знайти спільну мову з господарським та політичним активом, культурними, релігійними та громадськими організаціями.

Призначення на посаду голови ОДА чужої для Волині людини – стратегічна помилка Уряду. Ми маємо гіркий досвід протистоянь виконавчої та представницької гілок влади через те, що немісцеві голови ОДА не знаходили компромісу з волинянами.

За сьогоднішніх непростих умов, представником Президента на Волині має бути людина, котра є патріотом краю, обізнана з реальними її проблемами та має бачення щодо конкретних шляхів їх вирішення. Це те, чого сьогодні гостро потребує Волинська громада.

Сьогодні відбуваються процеси адміністративної реформи, Волинь має низку соціальних, екологічних, економічних проблем. Область потребує виваженої стратегії розвитку. Щоб вирішити всі ці питання, потрібна конструктивна співпраця виконавчої влади, обласної ради, депутатів Верховної Ради України та громадськості. Ні в нас, ні в держави в цілому сьогодні немає часу на вивчення проблем. Їх потрібно фахово вирішувати.

Між тим, волинський досвід показує, що немісцеві голови ОДА перші півроку тільки вникають в ситуацію, знайомляться з людьми, відвідують підприємства, перезавантажують чиновницькі апарати, зрештою, вирішують власні інтереси у цікавій для себе прикордонній області з багатим природним потенціалом, але не працюють на область та її громаду.

У нашій області є чимало порядних людей, які мають достатньо досвіду представляти ваші інтереси на Волині та з першого ж дня ефективно та конструктивно працювати спільно з органами місцевого самоврядування. Закликаємо Вас виправити цю помилку і призначити на Волинь місцевого представника з якостями ефективного менеджера, здатного генерувати прогресивні ідеї та забезпечувати комфортні, затишні та безпечні умови проживання у нашому краї.

Ще раз закликаємо дослухатися до позиції волинської громади, інтереси якої ми усі представляємо, та не призначати головою Волинської обласної державної адміністрації Погуляйка Юрія Михайловича».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися