На Волині посадовицю ОДА судитимуть за розтрату майна
Волинь

На Волині посадовицю ОДА судитимуть за розтрату майна

6 листопада 2019, 20:11
0
0
Сподобалось?
0

Посадовицю Волинської обласної державної адміністрації судитимуть за розтрату майна у великих розмірах.

Про це повідомляють в пресслужбі прокуратури Волині.

Луцька місцева прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення заступницею начальника Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської обласної державної адміністрації привласнення й розтрати майна у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем.

Працівники Управління Західного офісу Державної аудиторської служби України в області виявили факт протиправних дій посадовиці, яка у 2016 році, підписавши акт приймання-передачі основних засобів, незаконно здійснила безоплатну передачу Транскордонному об’єднанню «Єврорегіон «Буг» майна на суму понад 341 тис грн, завдавши Волинській ОДА збитків.

У ході досудового розслідування кримінального провадження правоохоронці виявили та вилучили це майно й передали його на відповідальне зберігання представнику державної адміністрації.
Посадовиця ж невдовзі постане перед судом, який обере їй міру покарання.

Зауважимо, що згідно з санкцією ч. 4 ст. 191 КК України, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені у великих розмірах, караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися