Розповіли, які пільги мають атовці в Луцьку
Волинь

Розповіли, які пільги мають атовці в Луцьку

8 листопада 2019, 15:35
1
0
Сподобалось?
0

У Луцьку розповіли про права учасників АТО (ООС) та членів їх сімей.

Саме задля цього, 7 листопада 2019 року, фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ірина Кушпетюк та Луцького місцевого центру Максим Усаченко за участі постійних партнерів – представників Головного територіального управління юстиції у Волинській області відвідали чергове засідання «Клубу учасників АТО та членів їх сімей» у Луцькому міському центрі зайнятості, - інорфмує Волинь24.

Ірина Кушпетюк поінформувала присутніх про безоплатну правову допомогу, що гарантується державою, та про роботу Регіонального, місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги, які є відділами місцевих центрів, детально розповівши про правові послуги, які ними надаються.

Також наголосила на тому, що учасники АТО (ООС) – та категорія осіб, яка має право на безоплатну вторинну правову допомогу, на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

А це – захист, здійснення представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру.

Максим Усаченко розповів захисникам України про пільги, передбачені законодавством України: щорічну разову грошову допомогу, безоплатне медичне забезпечення, отримання земельної ділянки, безкоштовний проїзд, на оплату житлово-комунальних послуг тощо.

Представник ГТУЮ у Волинській області Микола Герасимик під час розмови з учасниками АТО (ООС) ознайомив їх із правопросвітницьким проєктом «Я МАЮ ПРАВО!», що реалізується в Україні Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів, акцентувавши увагу на інформаційних кампаніях, що відбуваються в його межах: «Відповідальне батьківство», «Чужих дітей не буває», «Поїхати з дитиною за кордон – легко!».

На завершення заходу присутні отримали інформаційні матеріали про систему БПД та з циклу проєкту «Я МАЮ ПРАВО!»

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua.

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, тел. (0332) 770717, 770719, e-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • антипорох
    антипорох

    в иановний знаеете що ви що зовсім з розуму поіхалли написане вами бред насправді це бред придуманий прокуроми щоб не сістию

    8 листопада 2019, 17:06
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися