У Луцьку відбувся вечір-реквієм пам’яті загиблих атовців
Волинь

У Луцьку відбувся вечір-реквієм пам’яті загиблих атовців

10 листопада 2019, 17:24
0
0
Сподобалось?
0

10 листопада у Луцьку відбувся вечір-реквієм пам’яті полеглих у АТО/ООС «Пам’ятай, Україно, Героїв своїх».

Вечір розпочався із поіменного переліку кожного волинянина, життя якого забрала війна. Серед присутніх на заході: родини загиблих у АТО, представники влади, бойові побратими загиблих воїнів та просто небайдужі волиняни. Загиблих Героїв-волинян вшанували хвилиною мовчання.

Вступне слово промовила очільниця Громадської організації «Члени родин загиблих в АТО «НАДІЯ» Любов Карабан, син якої також героїчно загинув на війні:

«Сьогодні ми втретє зібралися, аби вшанувати пам'ять наших Героїв, які своїми подвигами пишуть новітню історію- ціною свого життя. Більшість з них – це молодь 18-30 років, які не долюбили, не одружилися, не встигли мати дітей, а ті, які встигли, не зможуть більше віддати їм своє батьківське тепло. Дружини залишилися самотніми, батьки – одинокими. Залишились біль і спогади. Я хочу, щоб ми пам’ятали, що ціна війни з 2014 по 2019 роки – це 4 тисячі 167 відданих життів. А ще сотні безвісти зниклих, сотні полонених. І ще в нас продовжується війна… І я хочу сказати, що наші хлопці, які лежать на Алеї слави, гідні того, щоб біля кожної могили був флагшток з прапором, вони мають право бути почесними громадянами Волині. Герої не вмирають!»

На заході виступили – народний артист України Василь Чепелюк, академічний камерний оркестр «Кантабіле«, чоловічий вокальний квартет «Акорд» та інші.

Потім учасники заходу поклали квіти до фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України». Далі пам’ятні заходи продовжилися на міському кладовищі у селі Гаразджа.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися