ОТГ на Волині планує побудувати вітрові електростанції
Волинь

ОТГ на Волині планує побудувати вітрові електростанції

12 листопада 2019, 12:05
0
0
Сподобалось?
0

До 2021 року вітрову електростанцію загальною потужністю 200 мегават планує побудувати Затурцівська ОТГ.

Про це йшлося під час пресзаходу на тему «Робота Волинського ЦРМС у 2016-2019 роках: здобутки та перспективи»» 12 листопада у Луцьку, - передає ІА Волинські новини.

Наразі в громаді розробили схему планування території ОТГ – це вид містобудівної документації, який розробляють в цілому для громади. Про це повідомила радник з просторового планування Програми з U-LEADЄвропою Катерина Степчук. Документ вже пройшов містобудівну раду і, як сподіваються, громада отримає можливість побудувати вітрову електростанцію на своїй території.

Як розповів голова Затурцівської ОТГ Володимир Патійчук, йдеться про план з будівництва 40 вітрових електростанцій потужністю по 4-5 мегават. До них прокладуть дороги з твердим покриттям, працюватимуть до 30 осіб. Розпочати будівництво планують у 2020 році, завершити у 2021. Наразі готують документацію щодо отримання містобудівних умов. Електростанції до 150 метрів заввишки кожна розміщуватимуться на відстані не менше 700 метрів від населеного пункту. Для кожної зі станцій відводитиметься ділянка площею 30 сотих. У разі запуску цих станцій в експлуатацію це стане поштовхом для області у сфері альтернативної електроенергії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися