Родичі жодного разу не навідали в лікарні 8-місячного малюка з Волині, батьки якого отруїлися невідомою речовиною
Волинь

Родичі жодного разу не навідали в лікарні 8-місячного малюка з Волині, батьки якого отруїлися невідомою речовиною

13 листопада 2019, 12:05
0
0
Сподобалось?
0

8-місячного хлопчика, який разом з батьками потрапив до лікарні з підозрою на отруєння невідомою речовиною, вчора – 12 листопада, перевели з реанімаційного відділення у педіатричне.

Нагадаємо, у селі Яромель Ківерцівського району подружжя отруїлося невідомою речовиною. Згодом 45-річний чоловік помер у лікарні, за життя його дружини борються медики  у Луцькій міській клінічній лікарні.
Непритомних чоловіка і дружину односельці знайшли 11 листопада в будинку на території ферми, де вони жили і працювали, коло них лежав і їхній 8-місячний малюк. Усіх трьох забрали у лікарню, у дитини отруєння не виявили. Що за рідину випило подружжя, достеменно невідомо. Коли їх знайшли, в хаті на столі було чимало страв, зокрема і консервовані гриби.
Зі слів матері потерпілої Галини Хоніної, подружжя ходило по гриби, у лісі знайшли якесь вино, спробували, а то, виявилася, отрута.

Як розповіла сьогодні – 13 листопада, завідувачка педіатричного відділення №3 з центром дитячої онко-гематології ВОДТМО Яна Рижко, стан дитини - середньої важкості.  Родичі до дитини жодного разу не навідувалися. Учора малюка  перевели з реанімаційного відділення.

- У дитини немає ознак інтоксикації, однак діагностували залізодефіцитну анемію. Хлопчик поводить себе нормально, звісно, плаче і хоче на ручки. Дитина лежала біля п’яних матері і батька на холодній підлозі, тож дуже змерзла. Через це в нього зараз підвищена температура. І оскільки у нього знижений гемоглобін, то швидше за все ця дитина добре не харчувалася. На свій вік, а йому вже 8 місяців, він розвинений повноцінно. Оскільки за весь час ніхто з рідних не прийшов, його доглядає медперсонал і мами, які лежать з іншими дітками. Ліками він забезпечений. Підгузки, одяг і суміші поприносили люди. Що на майбутнє буде з дитиною, вирішуватимуть соціальні служби, оскільки сім’я там неблагополучна, - розповідає лікарка.

Одна з мам з палати, де лежить хлопчик - Галина з Нововолинська, розповідає:

- Я вважаю, що дитина, це дар від Бога. Багато сімей хочуть мати діток, і не можуть. Цей малюк хоче ласки, материнської любові. Загалом він хороша дитина. Сьогодні трішки погано спав вночі, їсти хоче, а з пляшки не вміє їсти, то ми з ложечки його годуємо. Також колишемо його. Всі мами з палати біля нього. І підгузки ми міняємо йому. Стільки людей відгукнулося, я була просто вражена, приносять суміші, підгузки, одяг. Я навіть не думала, що в нас стільки добрих людей.


    Хочете дізнаватися про головні події першими?
    Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

    Читайте також

    Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

    Ваш коментар

    Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
    Реєстрація Вхід
    Забули пароль?
    Реєстрація Вхід
    На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
    Реєстрація Вхід
    Зареєструватися