У селі на Волині відкрили сучасну амбулаторію
Волинь

У селі на Волині відкрили сучасну амбулаторію

21 листопада 2019, 17:52
0
0
Сподобалось?
0

У селі Прилісне Маневицького району відкрили першу в області амбулаторію загальної практики сімейної медицини, збудовану за кошти субвенції з державного бюджету на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики Волинської ОДА.

Урочисте відкриття відбулося 20 листопада 2019-го року за участі заступника голови облдержадміністрації Валентина Цьося.

Окрім того додав, що звезти такий сучасний заклад, який ще й гармоніює та доповнює сусідні будівлі, вдалося завдяки голові Прилісненської ОТГ, який завжди безпосередньо приймав участь у всіх етапах будівництва та віднісся до цього по-господарницьки. До слова, поруч знаходиться ЦНАП та адмінбудівля ОТГ.

Варто наголосити, Прилісненська амбулаторія – одна із дев'яти, будівництво яких завершать цьогоріч. Нагадаємо, загалом в області за кошти цільової субвенції на розвиток медицини у сільській місцевості, зводять 21 амбулаторію. На 15-ти будівельні роботи у розпалі, або ж, як у Прилісному, вже завершені, ще 6 – лише розпочали.

Так, загальна кошторисна вартість Прилісненської амбулаторії становить – 7 млн 800 тис. грн.

Відтак, на відкриття довгоочікуваного медзакладу прийшло чимало люду, яким опісля урочистого перерізання стрічки запропонували оглянути усе на власні очі. Слід зазначити, що амбулаторія повністю укомплектована, але медичне обладнання ще не змонтували. В амбулаторії працюватиме колектив із 20 медичних працівників, з яких 4 сімейних лікаря.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися