Волинянка знається на рецептах від раку і готує лікувальні мазі
Волинь

Волинянка знається на рецептах від раку і готує лікувальні мазі

24 листопада 2019, 13:01
0
2
Сподобалось?
2

Наталія Гаврилюк з волинського села Холопичі Локачинського району не має медичної освіти, вивчилася на бібліотекаря у культосвітньому училищі. Але добре знається на лікарських рослинах. Адже майже двадцять літ цікавиться травництвом.

Сама себе вилікувала

Ще молодою захворіла. Боліли голова, шлунок, вживала пігулки, але ефекту таке лікування не давало. Тож поклала всі надії на цілюще зілля. Стала багато читати книжок, журналів, спеціалізованої літератури – і знайшла від своїх болячок порятунок. Відтоді допомагає знайомим, рідним у лікуванні різних недуг. Згадує, як знайома вилікувала свої жіночі проблеми, хлопчик далеких родичів позбувся діатезу, а жінка із сусіднього села – псоріазу... Про які хвороби не знає – не береться лікувати народними методами і радить звернутися до медиків.

– Я не збираю отруйного зілля і не лікую ним, навіть, здавалося б, звичайним чистотілом, – запевняє Наталія. – Єдине можу порадити: соком цієї трави змащувати бородавки, але в жодному випадку не пити!

Готує помічні мазі

Наталія робить мазі від різних хвороб, але склад їх не розкриває, бо тут важливі точні пропорції і час приготування. Наприклад, мазь від шкірних хвороб робить з бруньок тополі, від грибка на нігтях – зі свинячого жиру, кореня лепехи та бджолиного воску, мазь від псоріазу – з квітів соняшника та березового дьогтю, від жіночих хвороб – з олії та варених жовтків, від грижі – з дивосилу та кореню лепехи.

Багато людей страждають від захворювань шкіри. Наталія знає чимало рецептів від них. Наприклад, якщо в дитини діатез, мазати уражені алергією місця ягодами калини. Але знайте, що мороз знищує її корисні властивості, тому у холод не використовуйте.

– Також при діатезі допоможе… їжак, – ділиться Наталія. – Його треба спекти і жиром змащувати ділянки, які викликають свербіж. Цей метод я вичитала в книжках. До того ж, треба робити трав’яні ванни. Взяти жмут вероніки лікарської, череди, квіти ромашки, фіалки триколірної, материнки і запарити в окропі. Якщо додати ще корінь лопуха, то треба прокип’ятити. Вилити у ванночку для купання. Вода має бути тепла, а не гаряча. Можна робити примочки.

Олена ПАВЛЮК

Рецепти Наталії Гаврилюк від онко

Меланома (рак шкіри). Двічі-тричі на день змащувати хворі місця свіжим соком подорожника великого. Також півлітрову скляну банку до половини заповнити шишками хмелю, залити внутрішнім свинячим жиром, на два пальці недоливаючи до краю банки. Поставити на водяну баню на маленький вогонь і кип’ятити дві години. Зняти з вогню, добре помішати дерев’яною паличкою. Тонким шаром наносити на хворі місця.

При раку горла. Одну столову ложку м’яти покласти в емальовану каструлю, залити склянкою оцту. Прокип’ятити п’ять хвилин, настояти пів години, процідити. Декілька разів у день полоскати горло. При раку ротової порожнини щодня полоскати свіжим соком хрону.

Цироз печінки. Взяти по 100 г хвоща польового, коренів лопуха та кульбаби. Три столові ложки цього збору покласти в емальовану каструлю і залити трьома склянками холодної води. На маленькому вогні кип’ятити 30 хвилин. Далі процідити, розділити на чотири прийоми. Випивати по 150 г за 30 хвилин до їди.

Від жіночих хвороб. При раку матки. Три столові ложки березової кори залити трьома склянками окропу. Процідити. Приймати по 150 г чотири рази в день. Також зрізати зелене листя татарника польового (реп’яха), видалити колючки, листя пропустити через м’ясорубку і додати меду. Приймати по одній столовій ложці тричі на день, запиваючи чаєм з ромашки аптечної. При раку грудей три столові ложки збору (нагідки, листя грецького горіха, кропива, фіалка триколірна, листя подорожника) залити трьома склянками окропу. Процідити. Приймати по 150 г чотири рази на день за пів години до їди.

Ці рецепти лікування онкохвороб Наталія Гаврилюк  віднайшла у спеціалізованій літературі. Але перед використанням обов’язково проконсультуйтеся з лікарем. Можливо, комусь таки допоможе?

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися