Подарував нирку дружині: подробиці унікальної операції в районній лікарні на Волині
Волинь

Подарував нирку дружині: подробиці унікальної операції в районній лікарні на Волині

22 листопада 2019, 10:31
0
0
Сподобалось?
0

Медики волинської районної лікарні вперше в Україні пересадили нирку жінці.

Через хворобу нирок Надія шість років ходила на гемодіаліз і ще майже три стояла у черзі на пересадку органу, - йдеться у сюжеті ТСН.

Але та майже не рухалася. Тому, коли замість трансплантації у Запоріжжі їй запропонували операцію у районній лікарні, подружжя майже не сумнівалося.

Чоловік розповідає, що коли вони вперше прийшли до лікарів, ті були дуже привітними. Медики розповіли, що можуть зробити цю операцію і її деталі. "То як можна боятися", - зауважує Віталій. 

Результатом і лікарі, і пацієнти задоволені. Медики зауважують, що вже на другий день після операції у жінки покращився колір шкіри, вона почала здоровіше виглядати. Щодо донора, то його планують виписувати уже за три дні. Однак повертатися без дружини він не хоче.

Всю операцію районі лікарі фіксували на відео. У цей час були розгорнуті дві операційні. Одна із них була для донора, інша –для пацієнтки. Оперували медики три з половиною години, залучено було одразу шість хірургів.

"Ні, не боялися, досить тривало навчалися, була дуже серйозна підготовка", - розповідає Максим Овечко, завідувач урологічного відділення Ковельського МТМО. 

Пересадку нирки у районній лікарні медики називають проривом, який може врятувати сотні життів. За словами Юліана Голика, лікаря-анестезіолога, близько трьох тисяч пацієнтів потребує операції такого типу. "На жаль, кожен дев'ять пацієнт помирає так і не дочекавшись своєї трансплантації", - каже медик.

До нового року в цій районній лікарні в Ковелі планують провести ще три подібних операції. 

"У нас є підготовлені дитина, хлопчик, якому маємо пересадити нирку, у нас планується пересадка - печінка. Ми хочемо, щоб трансплантологія розвивалася в Україні", - Олег Самчук, головний лікар Ковельського МТМО. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися