«Волинь» не змогла відсвяткувати 30-річчя чемпіонства перемогою
Волинь

«Волинь» не змогла відсвяткувати 30-річчя чемпіонства перемогою

23 листопада 2019, 23:44
0
0
Сподобалось?
0

Домашній матч «Волині» з «Миколаєвом» мав дуже символічний підтекст. Рівно тридцять років тому луцький клуб на власному стадіоні переміг з рахунком 3:0 «Суднобудівник» (так раніше називалась команда з Миколаєва) і здобув найбільшу, поки що, у своїй історії звитягу – став чемпіоном української зони другої ліги чемпіонату СРСР. Перед стартом матчу відбулося вшанування ветеранів того чемпіонського складу «Волині».

«Волинь» – «Миколаїв» – 1:1

Голи: 0:1 – Войцеховський (43), 1:1 – Кожанов (54 – з пенальті).

«Волинь»: 1. Леванідов, 3. Сімінін – к, 95. Курко, 40. Ульянов, 93. Цюпа, 16. Рябов, 8. Чачуа (34. Климець, 61), 11. Бартулович, 10. Хагназарі (21. Пономар, 83), 29. Кожанов, 20. Карпенко (5. Горопевшек, 46).

«Миколаїв»: 1. Старченко, 18. Горват (39. Куксенко, 46), 31. Порох (4. Семенов, 46), 77. Кушніренко, 2. Ляшевський, 44. Вітенчук, 99. Сондей (8. Бугай 69), 65. Росляков (21. Панасенко, 66), 23. Ковальов, 95. Попов, 11. Войцеховський (89. Швець, 90+3).

Дуже хотілося, аби на свято лучани здобули перемогу, адже вона гарантувала, що лучани підуть на зимові канікули лідерами першої ліги. Та миколаївці ніби згадали образу за ту поразку тридцятирічної давнини і вирішили дещо підпсувати свято прихильникам волинського футболу. Спочатку вони вміло сушили гру, а потім самі вдалися до рішучих дій. Кілька непоганих моментів гості не реалізували. Одного разу Лнванідова підстрахували захисники, коли Сондей намагався додати м’яч після дальнього удару. Тож цілком логічно наприкінці першого тайму гості вийшли вперед завдяки голу Войцеховського. Запахло сенсацією…

У другому таймі лучани змогли більш-менш поставити все на свої місця. Ключову роль в атакувальних діях відіграв Кожанов. Одного разу він поцілив у стійку воріт, в іншому випадку голкіпер гостей відбив такий удар, який практично відбити було неможливо. Але зрештою Кожанов награв на заслужений 11-метровий, який сам і реалізував.

Тепер гра пішла на зустрічних курсах й краще вона давалася гостям. Двічі вони знову мали виходити вперед. «Волині» відверто пощастило. Проте останні півгодини, включно із сімома доданими хвилинами, лучани мали тотальну перевагу й штурмували ворота «Миколаєва». Дива у «рамці» творив голкіпер гостей Старченко. Він потягнув кілька вбивчих ударів від Кожанова та Рябова. Та скільки «хрестоносці» не старалися, більше м’яч у воротах «Миколаєва» не побував.

Після цього матчу «Волинь» набрала 38 очок і посідає перше місце у чемпіонаті. За лучанами йдуть одразу чотири клуби, які мають по 37 очок. Випередити «Волинь» ще може «Рух» з Винників, який завершить осінню частину чемпіонату матчем із «Прикарпаттям». Наразі рухівці мають у своєму активі 36 очок.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися