У Луцьку проходить засідання комітету Верховної Ради
Волинь

У Луцьку проходить засідання комітету Верховної Ради

28 листопада 2019, 11:00
0
0
Сподобалось?
0

Засідання парламентського комітету, присвячене темі функціонування закладів культури в умовах децентралізації, розпочалося в залі Волинської облдержадміністрації в четвер, 28 листопада.

Виїзне засідання комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики триватиме в Луцьку протягом двох днів – 28–29 листопада, - передає ІА Волинські новини.

У засіданні беруть участь, зокрема, народний депутат, заступник міністра культури, молоді та спорту Ірина Подоляк, народні депутати Ігор Палиця, Ірина Констанкевич, Олександр Ткаченко, голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, в. о. голови Волинської облдержадміністрації Олександр Киричук, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, представники ОТГ тощо.

Народні депутати, представники обласної та місцевої влади, ОТГ, закладів культури та мистецтва Волинської області обговорюватимуть питання, як повинна розвиватися культурна політика на місцях, якими повинні бути її базові ідеологічні концепти, чому важливо розвивати мистецьку освіту і яку роль у цих процесах відіграють об’єднані територіальні громади, як зберегти мережу бібліотек та музеїв в регіонах, які заходи на державному рівні пропонують передбачити в рамках відзначення 150-річчя від дня народження видатної письменниці Лесі Українки.

Першою на Волині делегацію привітала народний депутат Ірина Констанкевич.

Також привітав усіх в Луцьку і народний депутат Ігор Палиця. Він зазначив, що бажає, аби представники комітету побачили все, що вдалося зробити за останні роки на Волині, а також оцінили розвиток краю і сприяли в допомозі для подальшої реалізації ініціатив.

Ігор Палиця додав, що, попри те, що це не стосується теми засідання комітету, хоче, аби делегація відвідала також перинатальний центр, який вдалося здати три місяці тому.

«Я переконаний, що культура і мистецтво мають бути тільки в здоровій нації», – сказав народний депутат.

Окрім того, він висловив сподівання, що завдяки сприянню комітету невдовзі вдасться передати приміщення, зокрема музеїв, на баланс області, не допустити закриття шкіл у селах, а також покрити цифровими передавачами всю територію області.

Натомість голова облради Ірина Вахович провела для всіх присутніх короткий екскурс із історії та географії області.

Як зазначила народний депутат, заступник міністра культури, молоді та спорту Ірина Подоляк, дуже важливо не зменшувати темп і не втратити те позитивне, що зробили попередники.

Вона звернула увагу, що Волинь таки дійсно унікальна.

«Однак не буде ні Волині, ні Полісся, ні Галичини, ні Слобожанщини, якщо в нас будуть тільки і виключно хороші дороги, розвинена медицина, освіта й задоволені базові людські потреби. Так, це все не повне без гуманітарного простору», – сказала Ірина Подоляк.

Вона акцентувала, що культура – це не тільки музеї, культура це і «дороги, які вестимуть до кожної ОТГ і до кожного квітучого в майбутньому села». Також вона додала, що культура – це своєрідний майданчик для діалогу.

Окрім того, на засіданні йшлося також про можливість запровадження культурного податку, що дозволить легалізувати та оцінити в грошовому еквіваленті багато культурних послуг, які поки не визначені на законодавчому рівні.

Також привітав усіх в Луцьку і народний депутат Ігор Палиця. Він зазначив, що бажає, аби представники комітету побачили все, що вдалося зробити за останні роки на Волині, а також оцінили розвиток краю і сприяли в допомозі для подальшої реалізації ініціатив.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися