На Волині студенти медколеджу виготовляють фіточаї і мазі для військових
Волинь

На Волині студенти медколеджу виготовляють фіточаї і мазі для військових

7 грудня 2019, 18:41
4
0
Сподобалось?
0

Фіточаї, калину з цукром, горіхи з медом, мазь для загоювання ран, - усе це готують і передають військовим на Схід студенти і викладачі Луцького базового медичного коледжу.

Про це повідомляє Суспільне.

Студенти відривають ягоди від кетягів калини, пересипають її цукром. Цей засіб вбереже від застуд, каже студентка Луцького базового медичного коледжу Марія Чуєш.

“У нас є така можливість назбирати, принести, нам це не важко, тому ми допомагаємо нашим солдатам за підтримки викладачів. Можна просто їсти калину із цукром. Це як імунностимулююча, протизапальна, протиалергічна дія”, - зауважує дівчина.

Зі слів Марії, студенти заготовляють калину у своїх рідних селах і привозять у коледж. Крім того, роблять імунозміцнюючі збори. Для цього подрібнюють лікувальні трави. Заготовили їх улітку на Волині. Богдана Дибалюк, родом із Шацька, подрібнює липовий цвіт і притизастудний чай із трав.

“Ми не повинні бути байдужими, бо від нашої допомоги залежить життя і здоров’я людей”, - наголошує вона.

Третьокурсниця Марія Яцук із села Рудка Червинська Камінь-Каширського району з одногрупниками заливає горіхи з медом: “У кого є горіхи, дерева, то добре родять. Ми їх чистимо і привозимо сюди. Це смаколики для наших солдатів, вони дуже корисні Із сусіднього села був хлопець, який загинув під час бойових дій. Це не є таке для нас, що воно далеко. Майже кожен має якихось знайомих, хто був у зоні АТО, або й загинув”.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • на сайті батов г ф
    на сайті батов г ф

    Нічого на Землі не відбувається випадкову @@@@@УУУУУУУУУУУУУуууууууууууу ! ! ! ДИВ. вн Звільнений майстер черес суд хоче поновитистисЬ на роботі в училищі . Відбулось слухання в суді .. Мені - Білоусу В ., як позивачу дивно чути такі оцінки від людей випадкових далеких від освіти ,( кадровику - з його заяви в суді : " Працюю в училищі з травня 2019р... Брав участь у двох війнах ...( видайте Макаренку , маузер в одну руку , в другу парабелум ) ... за себе не ручаюсьбо я тоже інвалід 2 групи війни ... можу не стриматись ...) В штаті контрактної особі ВВ романюка - яка незрозуміло як отримала високу посаду директора ЛВПУ свій кілер . Адже Володимир не великий князь навіть немаючи необхідного для конкурсанта 3-річного стажу роботи у сфері по суті , ця людина – дилетант у галузі освіти. Як він може давати якісь серйозні оцінки навчальному процесу - зварник ручного зварювання в 21 столітті для дибільного - високотехнологічна професія за групою закрілено трьох на чолі з ЗЕКОМ батовим ... роботі Білоуса В.Г .* Ветерана праці * який суміщаючи роботу майстра і викладача випускав групи ГАЗОЕЛЕКТРОЗЕАРЮВАЛЬНИКІВ , ЗВАРЮВАЛЬНИКІВ НА НАПІАВТОМАТИЧНИХ МАШИНАХ , КОНТРОЛЕРІВ ЗВАРЮВАЛЬНИХ РОБІТ з назви можна впевнено сказати кваліфікаційний рівень чуть-чуть вищий . Тільки на освітянській ниві в 5.5 раз = 22,5 років працював , загальний стаж з 1975р. по 2019р, а не очолював злочинне угрупування крадіїв Державного майна і коштів Державного ЦЗ , готовий за для власної наживи порушувати Конституційні права , за гроші Закони України ! КОРУПЦІЯ переможена 06.12.2019 17:55 Склалось враженя , що ми знаходимось не в суді , а в школі на зборах частини класу перед посв*ятою в ЖОВТЕНЯТКА ! Суддя особливо УВАГА ! На клопотання долучити до матеріалів справи в трудовому спорі, відповідь по суті справи Білоусу В.Г. з прокуратури ... сказала , що вони ждуть до свята подарунки : КВІТИ , КОНВЕРТИ ! ! ! Клопотання не той подарунок який варто долучити , Позивні вимоги мали б бути в суді давним - давно , які в матеріалах наданих ЦБПД давним - давно отриманих . / центром безоплатної правової допомоги ./ Не знаю чого вони понакурювались , але будь ласка нопоїть їй чаєм ! \ не чифіром /

    7 грудня 2019, 20:11
    Відповісти
  • поки беруть чайові
    поки беруть чайові

    Організована злочинна група яку вже четвертий рік в ЛВПУ очолює романюк в.в. К* вчиняє все більше і більше злочинів і думає що все це зійде з рук, як зазвичай. Зараз важливо привернути максимальну увагу. Надія на резонанс і розголос. Громадськість і центральна влада повинні вникнути в ситуацію. Всі події будуть перекладені і відправлені міжнародним правозахисним організаціям і в міждержавні інстанції ... за КК України в училищі засудженні вже два директори , один з засуджених на даний час в команді К * подіпьників Детальніше див. на сайті Батов Г Ф : у Волинських новинах * Що думають Луцькі педагоги про реформи в освіті .*

    7 грудня 2019, 21:01
    Відповісти
  • лвпу анальна освіта
    лвпу анальна освіта

    У Волинському центрі зайнятості розповіли про працевлаштування людей з інвалідністю Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк розповів про працевлаштування людей з інвалідністю, 7 листопада 2019р. інвалід 2-ї групи Білоус В.Г. був на особистому прийомі в блазня романюка ( на словах і на ділі ) , в присутності *свого заступника * та *свого юриста чито консульта * . Були в усній формі підняті ряд питань : ! 1 ) Про використання коштів Державного ЦЗ за нецільовим призначенням . 2 ) Розкрадання підтверджені актом перевірки КРУ сумісно з СБеЗ , КОРУПЦІЙНІ СХЕМИ з вказаними ревізорами прізвищами з чиєї вини ... і кому виплачувались заробітні виплати / заробив один - виплатили іншому /...і тд. і таке інше . Вячеславович з його слів , занятий більш важливим каво-чаєпітієм ... Мою просьбу надати обгрунтовану письмову відповідь - ІГНОРУЄ !? За направленням Луцького міського центру зайнятості ,- інв . 2групи Білоус В . Г . 18.03.2019р . НА ВІЛЬНУ ВАКАНСІЮ ! ! ! направлений для працевлаштування в ЛВПУ . ВОДА , управління ОіН , в компетентних і правоохоронних органах ... чудово знають і не хочуть вирішувати , про трудовий спір який вдумайтесь ТРИВАЄ З 2010 РОКУ ! ! ! РУКА РУКУ МИЄ - не в компетенції БАЙКАРЯ - КАЗКАРЯ романюка романчика вжити міри до романюка вовочки ... , а чиє личко вмивають ті ручки шаловлівиє ? Як ви вже задовбали куми , свати , клєрки , - ваші схеми впеченились , як ви харите , ваша видимість виконання роботи - на віпочинок , або на ### дорогі ви наші ... ну ДУЖЕ ви НАМ дорогі . Поляк на те що задорого каже : * ЩО за барзо то не здрово ! * Пресконференція за пресконферецією ... та харош пресувати ... Про це стало відомо у четвер, 28 листопада, на пресконференції щодо роботи служби зайнятості з працевлаштування громадян, недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці... Скажи Гена батов в базарний день за відро таких ...уїв і п13... рубель рускими дадуть ?!

    9 грудня 2019, 00:45
    Відповісти
    • копаєм глибше
      копаєм глибше

      слідуєче слухання в день О Невського 06.12.2019 09:04 аукнеться 08:04 06.12.2019 Нічого на Землі не відбувається випадкову @@@@@УУУУУУУУУУУУУуууууууууууу ! ! ! 21 . 12 . 2019 р . об . 12 год 00 хв . позивні вимоги ... 0 0 для роздумів 06.12.2019 16:55 Відбулось слухання в суді .. Мені - Білоусу В ., як позивачу дивно чути такі оцінки від людей випадкових далеких від освіти ,( кадровику - з його заяви в суді : " Працюю в училищі з травня 2019р... Брав участь у двох війнах ...( видайте Макаренку , маузер в одну руку , в другу парабелум ) ... за себе не ручаюсьбо я тоже інвалід 2 групи війни ... можу не стриматись ...) В штаті контрактної особі ВВ романюка - яка незрозуміло як отримала високу посаду директора ЛВПУ свій кілер . Адже Володимир не великий князь навіть немаючи необхідного для конкурсанта 3-річного стажу роботи у сфері по суті , ця людина – дилетант у галузі освіти. Як він може давати якісь серйозні оцінки навчальному процесу - зварник ручного зварювання в 21 столітті для дибільного - високотехнологічна професія за групою закрілено трьох на чолі з ЗЕКОМ батовим ... роботі Білоуса В.Г .* Ветерана праці * який суміщаючи роботу майстра і викладача випускав групи ГАЗОЕЛЕКТРОЗЕАРЮВАЛЬНИКІВ , ЗВАРЮВАЛЬНИКІВ НА НАПІАВТОМАТИЧНИХ МАШИНАХ , КОНТРОЛЕРІВ ЗВАРЮВАЛЬНИХ РОБІТ з назви можна впевнено сказати кваліфікаційний рівень чуть-чуть вищий . Тільки на освітянській ниві в 5.5 раз = 22,5 років працював , загальний стаж з 1975р. по 2019р, а не очолював злочинне угрупування крадіїв Державного майна і коштів Державного ЦЗ , готовий за для власної наживи порушувати Конституційні права , за гроші Закони України ! КОРУПЦІЯ переможена 06.12.2019 17:55 Склалось враженя , що ми знаходимось не в суді , а в школі на зборах частини класу перед посв*ятою в ЖОВТЕНЯТКА ! Суддя особливо УВАГА ! На клопотання долучити до матеріалів справи в трудовому спорі, відповідь по суті справи Білоусу В.Г. з прокуратури ... сказала , що вони ждуть до свята подарунки : КВІТИ , КОНВЕРТИ ! ! ! Клопотання не той подарунок який варто долучити , Позивні вимоги мали б бути в суді давним - давно , які в матеріалах наданих ЦБПД давним - давно отриманих . / центром безоплатної правової допомоги ./

      12 грудня 2019, 00:10
      Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися