Як волинські патрульні рятують самогубців
Волинь

Як волинські патрульні рятують самогубців

19 грудня 2019, 16:17
0
0
Сподобалось?
0

За чотири роки роботи працівники патрульної поліції Волині врятували життя більше сотні людей, які намагалися вчинити самогубство.

Про це 19 грудня на пресконференції розповів очільник патрульної поліції області Андрій Крутень.

Чоловік наголосив, що кожна робота із самогубцями залежить від конкретної ситуації. Випадків є дуже багато, але їх усіх не документують. У 70 % випадках вдалого результату вдається досягнути за допомогою комунікації. Тобто найчастіше працівники поліції надають домедичну допомогу – спілкуються з людиною, намагаються зрозуміти її мотивацію та стабілізувати емоції.

– Але іноді необхідно застосовувати й активні дії. Наприклад, місяць тому чоловік наніс собі тілесні ушкодження і втратив свідомість від кровотечі. Ми прибули на подію вчасно і наклали джгут. Лікарі швидкої медичної допомоги констатували, що якщо б ми цього не зробили, то все могло б закінчитися фатально, – каже начальник Управління патрульної поліції Волині.

Т.в.о. командира батальйону Управління патрульної поліції Андрій Раковець зазначив, що під час підготовки поліцейського в першу чергу звертають увагу на те, як людина може виходити із зони комфорту і спілкуватися із іншими. Ці якості наявні й у висновках психолога, котрий визначає чи придатна людина до роботи у патрульній поліції та чи може надати допомогу у стресовій ситуації.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися