У райлікарні на Волині закрили відділення і звільнили 67 працівників
Волинь

У райлікарні на Волині закрили відділення і звільнили 67 працівників

24 грудня 2019, 16:12
0
0
Сподобалось?
0

У Старовижівській районній лікарні закрили інфекційне відділення та звільнили 67 працівників.

Про це Суспільному розповів тепер вже колишній працівник медзакладу Микола Солодуха. Керівниця лікарні Тетяна Свіржевська інформацію про скорочення Суспільному підтвердила і додала – безробітними лишилися не всі працівники відділення.

Фельдшер Микола Солодуха розповідає: більше 20 років працював у Старовижівській районній лікарні. Нині шукає роботу, стоїть на обліку у центрі зайнятості.

 "Я на посаді був фельдшера чоловічого оглядового кабінету онкопрофогляду. Пропрацював там з 2000-го року, коли впровадився цей кабінет і по даний момент".

Приміщення колишнього інфекційного відділення було розраховане на 12 ліжок. Нині воно зачинене. Директорка Старовижівської районної лікарні Тетяна Свіржевська розповідає: приміщення планують передати під центр первинної медичної допомоги, - каже Микола Солодуха.

"У нас лишилося пологове, хірургічне, педіатричне, терапевтичне відділення, неврологія і поліклініка", - розповідає директорка Старовижівської районної лікарні, Тетяна Свіржевська.

"Тут люди. Які приїжджають на автовокзал усі із сіл і вони, бідненькі, в лікарню біжать, а тепер приходиться їхати у Вижву, ще 34 км у Ковель чи ще більше, якщо до лікарні".

Частину хворих з інфекціями лікуватимуть у медзакладі, інших довозитимуть в Ковель, - каже лікарка.

У районі є чотири об’єднані громади, - розповідає заступник голови райради Роман Цалай. Медзаклад знаходиться на території Старовижівської ОТГ.

 "Набагато краще управляти фінансами, як би ми мали б одне ОТГ. Була пропозиція перекрити цю недостачу, щоб уникнути скорочення, але не завжди наші пропозиції збігалися з пропозиціями голів ОТГ"., - сказав він.

Медик Микола Солодуха розповів: коли пішов з колишніми колегами в центр зайнятості, їх не поставили на облік.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися