На Волині відкрили виставку портретів особливих діток
Волинь

На Волині відкрили виставку портретів особливих діток

26 грудня 2019, 16:38
0
0
Сподобалось?
0

У Нововолинському міському історичному музеї відбулося відкриття фотовиставки дитячих робіт та потретів дітей із особливими потребами під назвою “Ми – неповторні”.

Про це передає Нововолинськ.com.ua.

 

Метою цієї фотовиставки є привернути увагу до “особливих” дітей, які проживають у Нововолинську та допомогти їм соціалізуватися. На виставці представлені творчі роботи та фотопортрети маленьких нововолинців.

На заході було велелюдно. Завітали й самі дітки – головні герої події разом із батьками, та нововолинські школярі.

Ідея створення виставки зародилася у нововолинського фотографа Олени Хомюк. Вона надихнулася схожою виставкою львівського фотографа, який, до слова, родом із Нововолинська. Його фото були присвячені діткам із синдромом Дауна.

Одного разу я слухала його інтерв’ю і задумалась, чому б у нашому місті не зробити подібний проект. Я звернулася до батьків із ГО “Світ для дітей”, запропонувала їм таку ідею і вони мене підтримали“, – розповідає Олена Хомюк.

Олена Хомюк наголошує, що існування у нашому місті закладів та організацій, де працюють із такими дітками не може не тішити.

Експозиція налічує 18 фотопотретів хлопчиків та дівчаток з діагнозами ДЦП, аутизм, синдром Дауна та діток із вадами слуху. Попри проблеми зі здоров’ям діти на світлинах випромінюють щирість та позитив.

Коли я працювала із цими дітками емоції були дуже неоднозначними. З одного боку – величезний заряд, а з іншого – неабияке хвилювання. Позитив у проявлявся у їхній безпосередньості, простоті, доброті, щирості та вогнику в очах. А хвилювалася через те, щоб звичайна людина, яка дивиться на портрети, могла побачити внутрішній світ кожної дитинки. Їхня окрема історія заслуговує особливої уваги“, – зазначила Олена Хомюк.

Найбільше бажання фотографа – щоб таких діток почули й побачили, а люди, які зіштовхнуться із схожими життєвими ситуаціями знали, що вони не одинокі і їм є куди звернутися. Їх зрозуміють та допоможуть.

Треба бути толерантними один до одного та й взагалі до людей, які мають певні вади, інвалідність“, – наголосила Олена Хомюк.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися