Завдяки «Віснику+К» у аргентинця знайшлися родичі на Волині
Волинь

Завдяки «Віснику+К» у аргентинця знайшлися родичі на Волині

28 грудня 2019, 17:36
0
0
Сподобалось?
0

Про те, як аргентинець Уго Андрійович Приступа приїжджав на Волинь шукати своїх родичів, ми писали місяць тому (№ 42 від 17 жовтня). Матеріал розміщували в надії, що хтось з нащадків сім’ї Захарчуків-Приступів прочитає, впізнає і відгукнеться. Так і сталося. У редакцію один за одним подзвонили одразу двоє читачів, які підтвердили  родинні зв’язки з Уго!

Синьйор Приступа мав дуже мало відомостей про свої корені. Коли був малим, то не надто цим цікавився, а коли виріс, то вже й питати не було у кого. Проте мову українську він так-сяк знає від бабусі Явдохи. Розповідав, що його мама Любов Захарчук народилася у Садові Луцького району, але ще зовсім малою опинилася в Аргентині. Тато Андрій теж з Волині. Саме він усе життя хотів повернутися на батьківщину. Тож, помираючи, передав свою мрію синові як заповіт – обов’язково приїхати в Україну.

І от після виходу матеріалу одразу ж зателефонувала Ніна Олєйнікова із Садова (дівоче прізвище жінки – Захарчук). Вона дуже шкодувала, що про приїзд Уго їй ніхто не повідомив. Ніна Остапівна розповіла, що є  родичкою по лінії мами Уго – Люби. Тобто їхні тати були рідними братами. Саме до Ніни Остапівни у кінці 70 – на початку 80-х років навідувалася тітка Віра (сестра Люби) з Аргентини. Вона приїздила двічі, розповідала жахливі подробиці важкого переїзду за кордон. Виявляється, з 12 дітей Захарчуків лише шестеро змогли перетнути океан живими. Батьки мусили хоронити своїх діток просто у водах Атлантичного океану!

Далі у редакцію зателефонував Василь Панасюк із села Завітне Ківерцівського району. Вражено зізнався, що з першого погляду признав Уго «своїм». Бо з фотографії на нього дивилася його бабця  – настільки вони схожі між собою! Він розповів просто вражаючі факти з історії цієї родини. Але про них ми напишемо окремо в одному з наступних випусків газети.

Наразі завдяки «Віснику+К» троюрідна тітка Ніна Олєйнікова вперше познайомилася зі своїм племінником Василем Приступою, а всі разом вони сповістили Уго у Буенос-Айрес, що його волинські корені знайшлися!

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися