Роман у китайській клініці
Волинь

Китайські лікарі «вмикають» мозок дитини з Волині

4 січня 2020, 14:30
0
0
Сподобалось?
0

Ідуть новорічно-різдвяні свята, а це час справжніх див і людського милосердя. Родина Ромчика Роїка з Володимира-Волинського теж сподівається на них. Бо до лютого вони знову мають назбирати немалу суму, аби продовжити лікування дитини в Китаї. А чотири роки тому польські лікарі казали, що їхній син проживе від сили кілька днів.

Хлопчик вже їсть

Ромчик – друга дитина в сім’ї. Народився без будь-яких неврологічних проблем, але мав важку патологію – у його печінці не було жовчних протоків. З таким діагнозом зараз народжується багато діток. Десять місяців мама з немовлям провели у лікарні, поки дитині у Польщі не трансплантували печінку. Донором стала мама. Гроші на цю операцію, а це 120 тисяч доларів, збирали всією країною. Здавалося, найстрашніше вже позаду. Та виявилося, радіти було зарано…

Через два тижні після операції дитина почала плакати. Особливої уваги цьому не надали, думали, просто болить животик. Цілу добу хлопчик кричав, доки не зупинилося серце. Поки лікарів покликали, поки вони прийшли, підключили апаратуру, пройшло хвилин десять. Тобто серце не працювало весь цей час, а вважається, що мозок людини відмирає на шостій хвилині після зупинки серця. Батьки кажуть, що їхньому синові дали завелику дозу імуносупресанта (препарат «Програф»), який приймають до кінця життя усі пацієнти з пересадженими органами. Хоч лікарі цього не визнали, бо вони всім діткам виписують таку. Вважають, організм дитини таким чином відреагував на ці ліки. Батькам сказали, що їхній син не жилець і проживе від сили кілька днів.

– Коли через рік ми подзвонили у Польщу, щоб здати аналізи, там були шоковані: «А що, ця дитина ще жива?» Жива і навіть без трубок дихає. Хоча він взагалі сам не їв, не дихав. Мій хлопчик уже чотири роки бореться. А після першого курсу лікування в китайській клініці в Хуа Джоу, звідки ми повернулися нещодавно, уже їсть з ложечки, став набагато активнішим, – не приховує радості від успіхів синочка мама Оля. – Сидіти навіть хоче, голову піднімає, хоч це йому важко дається. Як кажуть китайці, мозок включається в роботу.

Єдина надія – на небайдужих

Китайські спеціалісти пояснюють цей феномен так: дитина маленька, і її мозок ще росте. Отож здорові клітини можуть переймати функцію пошкоджених. Але треба працювати й працювати, щоб були результати.

– У китайській клініці нам проводили не лише реабілітацію, а й медикаментозне лікування. Для відновлення зорового нерва, наприклад, кололи препарати у скроні. В Україні взагалі такого немає. Вперше подібне диво я побачила в Китаї. Також вводили спеціальні препарати в точки на ногах, шиї для відновлення діяльності мозку. Зараз закупили ліків на тисячу доларів, щоб вдома колоти. Бо припиняти лікування не можна. У лютому знову треба летіти в Китай.

Один курс лікування в китайській клініці коштує 15 тисяч доларів. А Роїкам треба мінімум шість курсів з інтервалом через три місяці. Плюс ще різні обстеження у Львові та Польщі, де вони періодично здають всі аналізи, медикаменти. Усе це виливається у космічні суми. Заробити самим такі гроші нереально. Чоловік постійно на заробітках за кордоном. Старша донечка Софійка ходить у другий клас. Вона переважно лишається з бабусею, а мама постійно їздить з Ромчиком. Жінка бідкається, що тепер за них навіть волонтери не хочуть братися, бо мова йде про великі гроші, а вони збирають невеликі суми на лікування в Україні. Але здаватися ця мужня жінка не збирається. Особливо тепер, коли її Ромчик отримав реальний шанс на життя. Єдина надія Роїків – знову на милосердних людей.

Допоможімо їм разом. Реквізити банківського рахунка: ПриватБанк 5168757394873857, Ольга Роїк.

Ніна РОМАНЮК



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися