«Для організму це значний стрес», - волинські рятувальники про купання на Водохреща
Волинь

«Для організму це значний стрес», - волинські рятувальники про купання на Водохреща

15 січня 2020, 15:36
0
0
Сподобалось?
0

Незабаром християн очікує завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу – Хрещення Господнє. У цей день прихожани святять воду, яка зберігає свої цілющі властивості протягом року, а також пірнають в ополонку. 

Працівники ДСНС просять бути вкрай обережними, перебуваючи поблизу водних об’єктів під час святкування. 

"До купання на Водохреща треба ретельно підготуватися й дотримуватись усіх правил безпеки, оскільки для організму подібні процедури – це значний стрес", - пишуть рятувальники.

Щоб не зашкодити здоров`ю під час купання на Водохреща, слід дотримуватися таких правил:

- Перед тим, як пірнути в ополонку, необхідно обов`язково порадитись з лікарем, адже існує цілий перелік гострих та хронічних захворювань, при яких зимове плавання протипоказане.

- Якщо ж рішення зануритись в холодну воду 19 січня на свято Водохреща таки прийнято, порада від медиків: пірнати в ополонку лише в тому разі, якщо Ви повністю здорові.

- До пірнання в ополонку потрібно готуватись: організм повинен бути загартований. Для цього найкращий спосіб – контрастний душ: чергувати холодну та гарячу воду.

- Ніяких алкогольних напоїв до купання! Вони сприяють розширенню судин, відтак організм швидко втрачає тепло і людина замерзає.

- Перед  тим як зайти у воду потрібно зробити зарядку, побігати, пострибати, словом, максимально розігріти тіло. Для занурення обов’язково вибирайте ополонку, де є обладнаний спуск до води, щоб не підсковзнутися і щоб можна було легко та швидко вийти з крижаної води. Пам’ятайте, що купатися слід виключно в присутності медичної та рятувальної служби.

- Занурюватися в ополонку потрібно поступово: перебувати у воді можна не більше 10-15 секунд. Після цього одразу загорнутися у теплий, сухий одяг, випити теплого чаю.

- Стежте за тим, аби діти не купалися у холодній воді без нагляду дорослих. Не виходьте без потреби на лід (якщо він є), не залишайте без нагляду дітей поблизу річки чи ставка, переконайтеся, що лід, на який ви виходите, достатньо міцний.

- Купайтеся лише там, де є рятівники поруч!

    Рятувальники рекомендують волинянам купатися лише в спеціально обладнаних місцях, що мають спуск із поручнями, а також у присутності медичної та рятувальної служби.


    Хочете дізнаватися про головні події першими?
    Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

    Читайте також

    Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

    Ваш коментар

    Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
    Реєстрація Вхід
    Забули пароль?
    Реєстрація Вхід
    На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
    Реєстрація Вхід
    Зареєструватися