«Кіборг» з Волині після повернення з АТО здобув вищу освіту
Волинь

«Кіборг» з Волині після повернення з АТО здобув вищу освіту

20 січня 2020, 10:35
0
0
Сподобалось?
0

Ковельчанин Віталій П’ясецький один із тих, хто добровольцем пішов на війну. 

В січні 2015 у складі 80 аеромобільної бригади захищав летовище, - повідомляє Суспільне.

Ковельчанина Віталія П’ясецького зустріли під час сесії в університеті. Вищу освіту, каже, вирішив здобути після повернення з АТО.

"В мене позивний в армії був – "турист", бо я любив і займаються гірським та пішохідним туризмом, і я вирішив поступити", - каже він.

Як військовий, який брав участь в обороні Донецького аеропорту, розповідає, повинен говорити, писати, думати, згадувати про ті події.

"Сьогодні у мене пам’ятний день. Я отримав поранення. Мені ще мій товариш скинув зведення із бойового журналу, яка обстановка складалася у терміналі", - розповідає чоловік.

"16 січня 2015 року розповідає, запам’ятав яскраво: це був один із найважчих боїв за Донецький аеропорт. " І всі ми хто був по госпіталях, по лікарнях – я був у лікарні Мечнікова у Дніпропетровську і це був важкий період, тому що ми розуміли, що більшість наших хлопців загинуло. Коли буваю в Луцьку і проходжу через театральний майдан – завжди уповільнюю крок. Тут наші хлопці зображенні - Вадік Демчук, Саша Грошев, Василь Смолярчук. Це хлопці, які загинули в аеропорту 20 січня 2015 року", - каже захисник Донецького аеропорту Віталій П’ясецький.

Історія волинського кіборга увійшла у збірник спогадів ветеранів.

"Ще перебуваючи в школі виявив талант літературний. Це всі 10 днів, що там був описав у своїх записках, які пізніше ввійдуть – він буде співавтором цієї книги. Він у нас був на зустрічі і подарував таку книгу "Голос війни" - тут увійшло коротеньке оповідання, яке він присвятив своїй дружині", - розповідає заступниця директора школи Валентина Шевчик.

Після поранення та демобілізації Віталій повернувся додому. Із дружиною та двома дітьми живе у Ковелі, має власний бізнес, навчається.

 "І свобода і прогулянки на майдані – оплачено кров’ю хлопців, які загинули в цій війні. Я впевнений, що моя країна буде процвітати. І я дивлюся на все з оптимізмом. Як би не було важко. Але я впевнений, що моя країна буде! ", - каже захисник.






Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися