У Луцьку введуть облік дерев
Волинь

У Луцьку введуть облік дерев

20 січня 2020, 17:09
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку хочуть провести облік наявних у місті зелених насаджень. Зробити це планують за прикладом Львова – з допомогою цифрових технологій.

Про це йшлося 20 січня під час засідання постійної комісії з визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території міста Луцька, - пише ІА Волинські новини.

Заступниця голови комісії, керівниця відділу екології Оксана Лисак розповіла, що досі для міста Луцька проблемним залишається питання відсутності інвентаризації зелених насаджень. За її словами, інвентаризація потрібна, зокрема, для того, аби здійснювати за зеленими насадженнями належний контроль.

На сьогоднішній день, попри усталені на законодавчому рівні положення, лише в деяких містах України провели інвентаризацію зелених насаджень.

«Ми шукали способи зробити облік зелених насаджень і вирішили скористатися прикладом Львова, де інвентаризацію проводять із застосуванням цифрових технологій», – сказала Оксана Лисак і розповіла, що в Львові облік дерев проводять працівники відділу екології, котрі обстежують дерева й вносять усі дані в спеціальну базу з картою.

Вона додала, що на щорічний облік зелених насаджень не потрібно багато грошей – йдеться про 45–50 тисяч гривень на рік. До обліку дерев хочуть залучити волонтерів, зокрема студентів відповідних спеціальностей.

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад відзначив, що облік дерев у відкритому режимі дозволить у майбутньому уникнути непорозумінь із лучанами, зокрема у зв’язку з видаленням аварійних насаджень.

Першими хочуть порахувати дерева, висаджені уздовж вулиць, наприклад на проспекті Волі, де проводитимуть реконструкцію мережі. Заплановано провести облік дерев, визначити їхній стан, вік тощо.

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися