Лучани проти будівництва церкви впритул їхніх будинків
Волинь

Лучани проти будівництва церкви впритул їхніх будинків

21 січня 2020, 13:11
1
0
Сподобалось?
0

Мешканці багатоповерхівок на вулиці Конякіна у Луцьку – проти будівництва церкви на приватній земельній ділянці, котра прилягає до фундаментів їхніх будинків.

Про це йшлося 21 січня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, - передає ІА Волинські новини.

До комісії звернулися мешканці житлових будинків на вулиці Конякіна, №15, 17.

Як розповіли власники сусідньої земельної ділянки, межі якої проходять по фундаментах житлових багатоповерхівок, священник Іван Піпаш планує будівництво церкви і вже навіть встановив паркан.

За словами мешканців багатоповерхівок, він планує збудувати церкву безпосередньо впритул до наявних будинків, а також облаштувати їдальню для безхатьків у підвальному приміщенні.

Як вказали лучани, кілька років тому після робіт, які проводили працівники «Волиньгаз», їм стало відомо, що всі комунікації залягають на глибині лише 4 метрів.

Керівник відділу земельних ресурсів Сергій Шабала розповів, що, дійсно, згадану ділянку неодноразово продавали, однак, згідно з проєктом, там було передбачено будівництво торгово-офісного приміщення.

Він звернув увагу, що, своєю чергою, змінити цільове призначення земельної ділянки можна лише за проєктом і пізнішим рішенням міської ради.

Окрім того, Сергій Шабала акцентував, що такі спірні випадки щодо права власності непоодинокі.

Водночас пояснив, що у випадку нового будівництва безпосередньо впритул стіни потрібна згода ОСББ.

В інспекції держбудконтролю розповіли, що власник земельної ділянки запевняв, що збирається будувати там магазин і встановлює паркан суто по межах земельної ділянки.

Також в інспекції держбудконтролю наголосили, що жодних дозволів на будівництво церкви власник не має і навіть не звертався щодо їх отримання.

Урешті члени комісії ініціювали звернення до держгеокадастру для ознайомлення з відповідною технічною документацією по проблемній ділянці. Водночас департаменту муніципальної варти доручено протягом п’яти днів з’ясувати, чи законно власник земельної ділянки встановив паркан.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Ната
    Ната

    Така ж ситуація була на вулиці Львівській, коли втулили московську церкву між багатоповерхівками біля технічного університету. Від кута храму (а за документами - це МАФ, адже будінспекція на той час жодного дозволу на будівництво церкви не давала, лише нещодавно, після звернень у міністерство, громада зробила паспорт будівництва, яке і не планують вести!!!) до кута будинку близько 8 метрів! під вікнами встановили низеньку дзвіничку на 5 дзвонів. І от вам люди щастя... О 8.30 - підйом, хочеш чи ні. І у вас так буде, якщо не об"єднаєтеся і не станете горою, не зупините будівельників. НЕМА СОВІСТІ У ПОПІВ, ЯКІ БУДУЮТЬ СВЯТИНІ НА БРЕХНІ!!! ГОСПОДЬ ЇМ СУДДЯ...

    21 січня 2020, 14:05
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися