12-річний соловейко з Волині представлятиме Україну на фестивалі у Лондоні
Волинь

12-річний соловейко з Волині представлятиме Україну на фестивалі у Лондоні

27 січня 2020, 21:14
0
6
Сподобалось?
6

Унікальний голос талановитого Максима Ткачука із Турійська невдовзі звучатиме на міжнародному мистецькому фестивалі «Stars of the Albion», який відбуватиметься у Лондоні із 28 лютого по 3 березня.

Про це повідомляє пресслужба Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

12-річний співак навчається у 7-му класі Турійського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія». Вже четвертий рік займається вокалом, вчиться у місцевій музичній школі. Крім того, відвідує студію естрадного співу «Надія» у Ковелі. Кілька років поспіль хлопчик бере активну участь у різноманітних всеукраїнських та міжнародних конкурсах й має уже чимало нагород, відзнак та навіть гран-прі.

Виховує хлопчика бабуся Лариса Володимирівна, адже батьки Максима залишили його ще немовлям, згодом розлучилися, створили нові сім’ї, а відтак і забули про первістка. Та хлопцю по-своєму поталанило, адже бабуся, що замінила йому маму й тата, докладає максимум зусиль, аби дитина почувалася щасливою, часто віддаючи останнє. Щоправда, можливостей у неї не надто багато, адже працює двірником й змушена утримувати Максима самотужки.

«Він ізмалку любив співати, адже Бог подарував йому гарний голос і слух. І я просто не мала права знехтувати цим даром, тому всіляко намагалася допомогти дитині розкрити свій талант. І продовжую це робити всіма силами. Я за ним піду горою, – ділиться Лариса Володимирівна. – Нещодавно у грудні Максимко побував у Німеччині, це вже втретє він там виступав, дуже задоволений. У жовтні виграв гран-прі конкурсу «Поверни мені музику» в Одесі, відтак виборов право представляти Україну на конкурсі у Великобританії. Та ця подорож була під питанням, оскільки для нас це недешеве задоволення – оплатити візу, дорогу, внесок на конкурс. Та світ не без добрих людей. Нам дуже допомогли небайдужі люди із Ковеля – церкви, священники, недільна школа. Відгукнулася громада села Туропин Турійського району. І дуже допоміг фінансово Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Якби не всі ці люди, мрія Максима виступити в Лондоні так й лишилася б мрією. Велика вдячність усім тим щедрим людям, які роблять світ навколо кращим».

Про те, як хлопчик з бабусею здійснив ціле фестивальне «турне» Україною читайте ТУТ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися