З автобуса висадили волонтерку, яка поверталася з похорону свого хлопця  – атовця з Волині
Волинь

З автобуса висадили волонтерку, яка поверталася з похорону свого хлопця – атовця з Волині

28 січня 2020, 09:14
0
0
Сподобалось?
0

Волонтерку та госпітальєрку, які їхали з Луцька до Києва, водій висадив з автобуса, бо вони просили вимкнути російський серіал.

 Про це у Фейсбуку повідомила Ярина Чорногуз, дівчина загиблого Миколи Сорочука.

«Щойно ми з Настьонко Конфедерат були змушені зупинити автобус фірми @Busfor.ua, ФОП "Раб Т.Б '/ bustrans.", яким їхали з Луцька до Києва на трасі через відмову водія вимкнути російський серіал», - пише вона.

Дівчина підійшла та ввічливо попросила водія вимкнути російський серіал, аргументуючи це тим, що недавно повернулася з зони бойових дій.

«Ми почали наполягати далі, Настя ввімкнула камеру на телефоні, після чого водій почав вибивати телефон у неї з рук (прикріплюємо). Водій почав вимагати, аби ми дізналися думку більшості автобуса. Я повернулася і пояснила все те саме людям, і чи їм принципово дивитися російське кіно, пропонувала його вимкнути. На нас почала кидатися якась жінка, яка їхала назад з Італії і що їй байдуже на каком язикє і що ми вбивці, що їздимо на війну, що вона нас туди не посилала. Решта автобуса просто промовчала», - розповідає дівчинк.

«Згадку, що я вертається з похорону свого хлопця-бійця, який загинув, захищаючи їхню можливість вільно пересуватися неокупованими дорогами України, зустріли мовчанням з винними очима», - зауважила Яна Чорногуз.

«Прохання диспетчерки фірми вимкнути російське кіно та вибачитися за погрози, водій проігнорував.
Нас двох, волонтерку аерозвідки та госпітальєрку, дорослі зрілі люди, громадяни України, на чолі з водієм погодилися висадити посеред траси, аби далі дивитися у спокої російське кіно», - йдеться у дописі.

Дівчина просить допомогти знайти ПІБ особи водія, аби він віднайшов належну йому славу за свій вчинок.

«@Busfor.ua прошу пояснити, чому на ваших рейсах працюють водії, які дозволяють собі так принижувати клієнтів і не поважати їхні права. Ми також вимагаємо повернення коштів.

Своїх друзів та читачів я закликаю не вести себе пасивно, коли нас насильно за наші ж гроші на автобусних рейсах запихають продуктом окупанта. Особливо зважаючи на те, що наше право не чути російськомовний продукт окупанта в публічному просторі захищає закон "Про функціонування української мови як державної". Те, що сталося зараз із нами з Настею - наслідок такого багаторічного толерування й байдужості», - закликає дівчина.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися