Заборольська ОТГ – проти приєднання до Луцька
Волинь

Заборольська ОТГ – проти приєднання до Луцька

28 січня 2020, 11:59
0
0
Сподобалось?
0

Заборольська сільська рада ухвалила рішення звернутися до обласних та центральних органів влади з проханням не включати їх об’єднану територіальну громаду в перспективний план об'єднання з обласним центром, - повідомляє Суспільне.

У Заборольська сільській раді відбулося позачергове засідання.

Винесли два питання: погодити добровільне приєднання Воютинської сільради та ухвалити звернення щодо об’єднання з Луцьком, аби ОТГ лишалася самостійною. За приєднання нової сільради до Заборольської - проголосували одностайно. Далі обговорили перспективу приєднання до Луцька.

"Ми займаємо 13 тисяч гектарів землі, маємо населення, яке відповідає вимогам, щоб бути єдиною громадою", - каже депутат Заборольської сільради Євгеній Кулай.

"Обласна адміністрація формує пропозиції на Кабмін, яким бачить устрій області. Звісно, місту треба розвиватися, але не за рахунок спроможних громад", - сказала депутатка Заборольської сільради Олена Стефанська:

Присутні 24 депутати із 26 одностайно проголосували за звернення, в якому не хочуть приєднуватися до Луцька. Голова Заборольської ОТГ Валерій Боярський каже – є 2 тисячі підписів місцевих жителів, які проти об'єднання з обласним центром.

"Що краще обласному центру і навколишнім громадам бути разом чи окремо – визначають це економічні показники. А вони говорять, що має бути єдина громада. Рік-півтора і постане питання, що на відстані 70 км знаходяться два обласних центри Рівне і Луцьк. На сьогодні переваги не в Луцька. Тому ми всі маємо розуміти, що боремося за статус обласного центру", - зауважив директор департаменту економічної політики Борис Смаль.

В Україні жодна спроможна ОТГ біля міста не виявила бажання до нього приєднуватися, - каже в.о. виконавчого директора Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Мар'яна Конончук.

"Або даємо можливість існування громад, але обмежуємо місто, або залишаємо спроможні громади навколо міст. Є державницька позиція, яка дивиться на десятки років вперед: даємо розвиватися місту, але в збиток інтересів, на сьогодні існуючих, спроможних територіальних громад. Луцьк не потребує додаткових коштів від держави, це місто, яке має надлишкові кошти, які держбюджет забирає, а для чого їх віддавати, якщо їх можна втратити на розвиток міської майбутньої громади, якщо вона буде", - сказала в. о. виконавчого директора Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Мар'яна Конончук.

Нині тривають консультації щодо адміністративного устрою області, - розповіла Суспільному начальниця відділу інформаційної політики облдержадміністрації Каріна Мариневич.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися