Учні сільської школи на Волині ходять до туалету на вулицю
Волинь

Учні сільської школи на Волині ходять до туалету на вулицю

28 січня 2020, 15:33
0
0
Сподобалось?
0

У школі селища Головне батьки та діти скаржаться на умови навчання. Люди кілька років просять облаштувати дітям теплу вбиральню.

Про це розповіла Суспільному мама одного із школярів Валентина Микитюк.

Чотири сотні учнів закладу вчаться у чотирьох корпусах. Їх у селищі збудували 60 років тому. Ще один окремий корпус - їдальня. За кілька десятків метрів від будівлі, де навчаються діти, одноповерхове приміщення.

"Хотілося б, щоб був в нашій школі такий туалет, який би знаходився в приміщенні. Бо холодно. Весною ще тепліше, а зимою погано", - каже школярка Діана Сушик.

Для учнів у школі є ще 2 туалети. Вони теж знаходяться на вулиці. У приміщенні – вбиральня для вчителів, каже мама школяра Оксана Скопюк.

"Як на вулиці йде дощ, сніг і діти все-рівно мають сюди йти і буває так, що вони лякаються, сходити не можуть в туалет і це все відбувається в штанці", - розповідає мама школяра Оксана Скопюк.

Облаштувати вбиральню у приміщенні батьки просять місцевих урядників не перший рік, розповідає мама десятикласника Валентина Микитюк. 2012-го у селищі почали зводити нову школу, з вбиральнями для початкових та старших класів всередині. Будівництво спинилося на стадії зведення фундаменту.

Облаштувати вбиральні у приміщенні старої школи не вигідно, каже начальниця районного відділу освіти Анастасія Савош. Бо гроші потрібні на новий освітній заклад. Його вартість 97 мільйонів гривень. В районі, зі слів чиновниці, чекають на рішення фонду регіонального розвитку, який має затвердити виділення коштів на будівництво нового об’єкту.

Начальниця Любомльського районного відділу освіти Анастасія Савош: "Старалися, щоб залучити ці кошти з держави, але чомусь не вдалося, будемо так говорити. Мабуть були ті чи інші причини і у минулому році виділили частинку коштів. У позаминулому теж, але для такого будівництва це - мізерія."



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися