«Слуга» подав заяву в поліцію на волонтерок і вимагає поновити на роботі водіїв автобуса «Луцьк-Київ»
Волинь

«Слуга» подав заяву в поліцію на волонтерок і вимагає поновити на роботі водіїв автобуса «Луцьк-Київ»

31 січня 2020, 17:14
0
0
Сподобалось?
0

Народний депутат України від "Слуги народу" Євген Брагар подав заяву на дівчат, які вимагали від водія автобусу на трасі Київ–Луцьк вимкнути російський серіал. Також він вимагає, щоб водіям повернули роботу.

Про це він написав на сторінці у Фейсбуку.

"Подав заяву щодо скоєння злочину, передбаченого статтею 161 Кримінального Кодексу. Заяву подано щодо висловлювань Настьонко Конфедерат про те, що російська мова не повинна лунати в Україні. Дане висловлювання є дискримінацією за мовною ознакою. Не має жодного значення, яку саме мову дискримінують. За умови дискримінації української чи будь-якої іншої мови реакція була б така сама. Ксенофобії та дискримінації не місце в Україні", - написав він.

Депутат заявляє, що водії автобусу не можуть нести відповідальності за інцидент і звільненні незаконно.

Нагадаємо, як розповіла волонтерка Ярина Чорногуз, вони з подругою були змушені зупинити автобус фірми, яким їхали з Луцька до Києва на трасі через відмову водія вимкнути російський серіал. «Коли я підійшла та ввічливо попросила вимкнути російський серіал, аргументуючи це тим, що я недавно повернулася з зони бойових дій, з лютого їду туди знову, і мені гидко цілу ніч слухати телепродукт окупантів, водій це зробити відмовився. Ми почали наполягати далі, Настя ввімкнула камеру на телефоні, після чого водій почав вибивати телефон у неї з рук», - написала дівчина.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися