Канабіс для онкохворих: за і проти від волинських лікарів
Волинь

Канабіс для онкохворих: за і проти від волинських лікарів

1 лютого 2020, 13:11
0
0
Сподобалось?
0

Волинські медики розказали, що думають про канабіс для онкохворих.


Волинські онкологи висловлюють сумнів в ефективності використання канабісу у медичних цілях для пацієнтів, які уже мають виражений больовий синдром, - передає ІА Конкурент.

Лікар променевої терапії Волинського онкодиспансеру Жанна Старомінська каже, що якщо у хворих яскраво виражений больовий синдром, а у це відділення переважно потрапляють хворі на важких стадіях, то вони отримують за призначенням відповідні знеболювальні ліки. З питаннями канабісу і його впливу для полегшення болю свої оцінки  мають давати наркологи.

Водночас головний лікар Волинського обласного онкодиспансеру Юрій Малімон розповідає про інших аспект наркотичного знеболювання. У сусідній Польщі в хоспісах для важких хворих біль в основному полегшують пластирями, які діють кілька днів і мають знеболювальну дію.

«Канабіс не має такої знеболювальної дії, аби для занедбаних онкологічних хворих знімати больовий синдром. Так, він може психологічно покращити. Але як знеболювальний препарат для онкологічних груп пацієнтів не так він і підходить», – висловив думку лікар.

Водночас він каже, що згадувані пластирі, якими активно користуються в Польщі, коштують в Україні великі гроші. А за кордоном їх дають безкоштовно. Тож передусім, на думку медика, варто звернути увагу на покращення доступності цих пластерних форм.

Нагадаємо, що у січні 2019 роки пацієнтські організації України почали кампанію #зупинитибіль з метою зібрати підписи під петицією “Законодавчо врегулювати канабіс для науки та медицини – захистити конституційні права громадян” на сайті Верховної Ради. Вони агрументують це тим, що вже доведена ефективність  канабіноїдів для лікування хронічних болів у дорослих і побічних ефектів хіміотерапії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися