У Луцьку підприємці Старого ринку знову зібрались на пікет
Волинь

У Луцьку підприємці Старого ринку знову зібрались на пікет

3 лютого 2020, 10:46
0
0
Сподобалось?
0

Підприємці Центрального ринку, що в місті Луцьку, вийшли на протест.

Акцію влаштували в понеділок, 3 лютого. Як зазначають, «прийшли сюди, аби захистити своє майбутнє», - передає ІА Волинські новини.

Розповідають, що на ринку працюють цілими сім’ями й не хочуть переїздити туди, «де навіть немає туалету».

Окрім того, запевняють, що готові взяти кредити, вкласти власні гроші, аби облагородити ринок і привести його до належного стану, адже теперішній вигляд ринку їм теж не до вподоби.

«Ми не базарники, ми люди, підприємці», - кажуть і додають, що планують проводити акцію до з’ясування ситуації.

Також повідомлено, що з підприємців було виокремлено ініціативну групу, яка й представлятиме інтереси працівників ринку.

Нагадаємо
, підприємці блокують свої торгові точки ще з ночі. Автомобілями вони перекрили доступ до кіосків таким чином, щоб утруднити їх демонтаж.

Натомість в міській раді 30 січня повідомили, що 3 лютого почнеться примусовий демонтаж конструкцій, якщо власники не приберуть їх до того часу.

«У зв’язку з вилученням земельної ділянки на вул. Глушець, 1, що у м. Луцьку з постійного користування комунального підприємства «Луцькі ринки», відповідно до рішення від 29.01.2020 № 69/1, дія договорів оренди торгівельних місць, укладених з підприємцями, які здійснють діяльність на вказаній земельній ділянці буде припинена 02.02.2020.

На виконання рішення Луцької міської ради просимо підприємців в добровільному порядку до 03.02.2020 демонтувати належні їм тимчасові споруди та інші конструкції.

Попереджаємо, що у разі невиконання рішення міської ради в добровільному порядку, споруди та конструкції класифікуються як самочинно розміщені, а використання земельної ділянки під ці споруди класифікується як самовільне зайняття/захоплення землі, що тягне за собою притягнення винних осіб до адміністративної та кримінальної відповідальності. У такому випадку демонтаж буде проведений департаментом муніципальної варти Луцької міської ради з подальшим відшкодуванням витрат на демонтаж та зберігання майна за кошти осіб, що здійснили їх встановлення відповідно до Правил благоустрою міста Луцька», – йдеться у повідомленні.

Також у Луцькраді наголосили, що демонтаж буде здійснюватися департаментом муніципальної варти у присутності поліції і якщо працівники ринку чинитимуть опір законним вимогам поліції та порушуватимуть громадський порядок, то винних притягнуть до адміністративної та/або кримінальної відповідальності у передбаченому законом порядку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися