«Ми захищаємо інтереси лучан», – Пустовіт про нічне знесення Старого ринку в Луцьку
Волинь

«Ми захищаємо інтереси лучан», – Пустовіт про нічне знесення Старого ринку в Луцьку

5 лютого 2020, 10:39
0
0
Сподобалось?
0

Виконувач обов'язків мера Луцька Григорій Пустовіт прокоментував нічні події на Старому ринку.

Про це передає ІА ВолиньPost.

Хотів би сказати, що це не спонтанний акт, не імпровізація. 29 січня розірвали угоду з КП «Луцькі ринки» щодо подальшого використання комунальної землі. Хочу нагадати, що Луцька міська рада вирішила не продовжувати використання території, що займає Центральний ринок, для торгівлі, за виключення критого павільйону, що є в приватній власності і буде функціонувати. Усі інші території прийняли рішення про перенесення. Вони мають бути не ліквідовані, не закриті, а перенесені. Тому коли сьогодні говорять, що ринок повністю ліквідовується – це неправда», - заявив він.

За словами Пустовіта, Новий ринок уже почав функціонувати. Він нагадав, що питання перенесення МАФів у Луцьку виникло вже давно, а підприємців попереджали про знесення вже неодноразово.

«Скликати позачергову сесію ми не будемо, бо міська рада не має права скасувати рішення. Це робить суд. Зараз проводиться слідство стосовно дій муніципальної варти: хто порушив, що порушив, хто на що мав право чи не мав. Представники ринків захищають своє особисте – це їхня робота, їхній хліб. Ми, як міська рада, захищаємо інтереси лучан і не маємо жодних особистих інтересів. Місто має гарну атракцію біля замку. Ринки треба перенести. Сподіваюся, що не буде потреби примусового перенесення», - додав в.о. мера Луцька.

Натомість підприємці стверджують, що під час знесення ринку були люди у балаклавах, яких вони називають «тітушками». Вони обурені, що демонтаж відбувався силовим методом. Підтримали їх і декотрі депутати Луцькради, як от Микола Собуцький та Павло Данильчук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися